Nađi: Za 8 dana odlučujemo hoćemo li ići dosadašnjim putem populizma, laži i ucjena ili biramo novi smjer

Saborski zastupnik stranke FOKUS i kandidat za gradonačelnika Zagreba, Davor Nađi danas je kod zagrebačke tržnice Dolac građanima dijelio letke u obliku novčanice s njegovim likom od 2308 kuna.

“2308 kuna je prosječni iznos koji će ostati građanima u džepu kada ukinem prirez, a ukupno gledajući oko milijardu kuna. To je ogroman novac, koji ću vratiti građanima jer i ovako imaju previše nameta”, objašnjava Nađi.

U Hrvatskoj je porezno opterećenje plaća još uvijek dosta visoko u odnosu na usporedive zemlje, a to opterećenje je najviše u Zagrebu zbog najvišeg prireza u zemlji. Ukupni prirez u Zagrebu iznosi oko milijardu kuna.

Uštede koje Nađi i stranka FOKUS planiraju na rashodovnoj strani proračuna kreću se oko tri milijarde kuna. To je povoljna situacija, kaže Nađi, za ukidanje prireza, financiranje i otplatu dugova koji dolaze na naplatu, obnovu infrastrukture i za neke nove, strateške projekte.



Objasnio je zašto misli da se u Zagrebu treba i može ukinuti prirez.

“Takav pothvat proveli smo u Svetoj Nedelji, gdje smo u samo jednom mandatu ukinuli spomenuti prirez, ali i smanjili komunalna davanja te uveli potpunu transparentnost gradske uprave. Potaknuli smo time i druge gradove na isti proces, stoga, vjerujem i znam da se to može provesti i u hrvatskoj metropoli”.

Nađi napominje da bi građani bolje znali od političara i birokrata kako bi potrošili sačuvani novac od prireza, a da im stranka FOKUS nudi pomoć u obliku kalkulatora ukidanja prireza. Nakon što osoba upiše svoju neto plaću, broj djece, uzdržavane osobe, status invaliditeta, grad i pripadajući mu prirez, kalkulator automatski izračuna točan iznos koliko mjesečno, ali i na godišnjoj razini štedi njeno kućanstvo i daje joj primjere na što bi se mogao potrošiti taj novac.

Kandidat za gradonačelnika je građane pozvao da biraju mudro i ne ‘padaju’ na lažna obećanja.

“Za 8 dana odlučujemo hoćemo li ići dosadašnjim putem – putem populizma, laži i ucjena ili biramo novi smjer. Ostale kandidate veže jedna izreka – isto stanje, drugo pakovanje, dok sam ja jedini kandidat koji se zalaže za ukidanje prireza, otkaze uhljebima, izgradnju energane, potpunu transparentnost te gradnju bolnice i domova za starije”, zaključio je Nađi.

 

Komentari