Nađi: ‘Većina stranaka se kune u transparentnost, nekima je to čak i lajtmotiv, i onda odbiju amandman koji bi to unaprijedio’

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Saborski zastupnik stranke Fokus Davor Nađi objavio je kako su zastupnici glasali o njegovom amandmanu kojim bi se okvir transparentnost definirao malo jasnije, točnije u smjeru transparenosti prema primjeru Svete Nedelje koja je najtransparentniji grad u RH.

“Kroz amandman sam tražio da se taj ‘okvir’ za transparentnost definira malo jasnije na način da županije, gradovi i općine budu obavezne objavljivati sve ugovore, narudžbenice i fakture u roku od 30 dana od njihova nastanka”, napisao je u objavi na svom Facebook profilu.

Dalje navodi da je njegov prijedlog odbijen, za amandman je, osim njega, glasalo sedam zastupnika. HDZ, HSLS i partneri glasali su protiv, SDP i Centar bili su suzdržani, FOKUS i Most glasali su za, a Možemo i Domovinski pokret nisu glasali (iako su bili prisutni).

Tko je kako glasao za transparentnost?



Danas se u Saboru glasalo o izmjenama zakona o lokalnoj i područnoj…

Objavljuje Davor NađiUtorak, 15. prosinca 2020.

 

“Moram priznati da me ipak žalosti što se većina stranaka kune u transparentnost, nekima je to čak i lajtmotiv, a onda glasanje za amandman koji bi (dokazano) unaprijedio transparentnost izgleda ovako”, poručio je.

U utorak se u Saboru glasalo o izmjenama zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi, a dio tih izmjena je bilo i stvaranje okvira za transparentnost.

Komentari