Nađi: Nemam pravog protukandidata za Grad Zagreb, većina se zalaže za jaču intervenciju države, a ne brinu se o tome tko će to platiti

Fokus

Davor Nađi, predsjednik stranke Fokus i kandidat za gradonačelnika Zagreba, gostovao je u programu N1 televizije i komentirao kampanju za predstojeće lokalne izbore.

Kandidata ima velik broj i to je dobro, rekao je Davor Nađi. “Pravog protukandidata nemam, velik broj njih se zalaže za izrazito lijeve politike i u programskom smislu konkurencije mislim da nemam. Mi smo politički centar, zalažemo se za liberalnije politike od svih stranaka, mi smo za to da ljudi na sebe ipak preuzmu odgovornosti, da im se ostavi novac, a ne uzima i za podršku smo poduzetničkom sektoru”, rekao je Nađi.

Dodao je da su po svojoj politici drugačiji od ostalih kandidata, za koje je rekao da zahtijevaju jaču intervenciju države, a ne brinu se o tome tko će to platiti.

“Od Vesne Škare Ožbolt još uvijek nisam čuo bilo kakve politike koje bi se mogle svrstati u neki centar”, rekao je o svojoj protukandidatkinji.



Što se HDZ-ova kandidata tiče, rekao je da ne zna kakvog bi oni kandidata mogli ponuditi, “nakon što su podržavali strašne politike Milana Bandića”.

“Kandidat HDZ-a je tu zato što ga moraju imati, nakon što su doživjeli nacionalnu sramotu od gospodina Damira Vanđelića, koji ih je otkačio kao da su mala strančica s ruba političkog spektra. Vidi se koliko je HDZ tu siromašan”, rekao je Nađi.

“HDZ u svakom svom potezu pokaže da se bez njih u ovoj državi ništa ne može raditi i da će to napraviti i na primjeru Vanđelića i to će se vidjeti tako što on neće dugo biti na obnovi, isto kao ni u nadzornom odboru INA-e”, rekao je Nađi.

Što se tiče prijedloga stranke Fokus oko obnove nakon potresa, Nađi je rekao da su se oni zalagali da država u kratkom roku da beskamatne kredite svim građanima koji imaju oštećene nekretnine u potresu.

“Na taj način bi svi dobili novac za obnovu preko Hrvatske banke za obnovu i razvoj, a kasnije bi se vidjelo tko ima novac za vraćanje tog kredita, a tko nema. Postoje oni koji imaju nekoliko nekretnina i nema smisla da se njima jednako obnavlja, kao i siromašnoj obitelji iz Čučerja ili iz Petrinje”, rekao je Nađi za N1.

Komentari