Nađi dijelio kacige Zagrepčanima ‘Obnova nije počela, opasnosti i dalje prijete, na kraju će građani sve to sami platiti i preplatiti’

Davor Nađi i Davor Huić Foto: Fokus

Saborski zastupnik stranke FOKUS i kandidat za gradonačelnika Zagreba Davor Nađi te kandidat za zamjenika gradonačelnika Zagreba Davor Huić, osvrnuli su se na protekli period godine dana od potresa u Zagrebu te na, kako kažu, neprovođenje Zakona o obnovi zgrada oštećenih potresom.

U Zagrebu, na uglu Đorđićeve i parka Zrinjevac izveli su i manji performans, dijelivši građanima kacige za zaštitu od ‘letećih cigli’ sa zgrada.

“Moglo je drugačije da se slušalo nas. Sad smo ponovno u situaciji da jedini detektiramo ključne probleme u Zagrebu i dajemo konkretna rješenja. Jedini predlažemo otkaze u gradskoj upravi. Nemojte da vam opet, nakon godine dana, moramo reći da smo i ovaj put bili u pravu. Mi se nikome ne dodvoravamo, već govorimo kako stvari stoje”,  istaknuo je Davor Nađi i naglasio kako se obistinilo sve što je FOKUS govorio prije godinu dana: obnova nije počela, procedura je zakomplicirana, opasnosti i dalje prijete, a na kraju će građani sve to ionako sami platiti i preplatiti.

Davor Huić naglašava kako su, zbog protivljenja ovakvom lošem i neupotrebljivom Zakonu o obnovi, članovi stranke FOKUS bili nepravedno kritizirani.



“Osim nas, nitko nije protestirao dok je HDZ, uz podršku naivne platforme Možemo, gurao ovakav zakon. Možemo je glasalo za sve HDZ-ove odluke. Kako će to izgledati ukoliko Tomašević bude gradonačelnik? Donosit će loše mjere i onda se čuditi zašto ne funkcioniraju? Građani Zagreba nemaju više vremena za skupe eksperimente, poput lošeg zakona o obnovi. Problema će biti na stotine i ne smijemo dozvoliti da grad vodi netko tko ima toliko loše procjene”, zaključio je.

Iz stranke FOKUS naglašavaju kako Tomašević i drugi kandidati, koji se boje spominjati rezove u proračunu i nepopularna otpuštanja, neće moći ništa napraviti. Sasvim je jasno da se ne može ništa promijeniti ukoliko se ne promijene ljudi, smanji broj zaposlenih, podigne efikasnost te se prekine s lošom praksom zapošljavanja podobnih i stranačkih ljudi.

Komentari