Nadbiskup Barišić poručio građanima da vjeruju stručnjacima: Prihvatite cjepivo’

HRT

Splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Marin Barišić gostovao je u Dnevniku Nove TV u kojem je govorio o slavlju Božića pod epidemiološkim mjerama, koronavirusu, i o tome preporučuje li vjernicima da se cijepe. 

”Meni je žao da ne mogu biti otvoreni svi ovi sadržaji, sve je poremećeno s koronavirusom”, rekao je nadbiskup i dodao kako svi sadržaji nisu isti.

Podsjeća kako i prije kad je bila normalna situacija da su kafići i restorani za Badnjak i za Božić zatvarali svoje restorane, kafiće pa vjeruje i da su mnoge teretane za Božić bile zatvorene.

“Ne bih izjednačio kafiće, restorane, teretane s crkvama. Crkva je ipak nešto drugo, crkva je jedan prostor u kome se treba za Božić naći jer treba nam i duhovna gimnastika”, izjavio je nadbiskup Barišić.



S obzirom na to da mnogi ljudi još uvijek ne vjeruju u koronavirus, postoje i mnoge lažne vijesti, teorije zavjere, neki nisu ozbiljno shvatili situaciju pa ni neki svećenici. Počinje i cijepljenje, a nadbiskup je rekao kako vjeruje stručnjacima.

”Ovako, puno ima neznanja. I stručnjaci priznaju. Sigurno svi učimo. Vjerujem da je sada potrebno poštivati ove norme od onih koji znaju više i koji se trude da saznaju i da nam prenesu te informacije. Vjerujem da su provjereni ovi lijekovi i ova cjepiva, i normalno nije obveza, ja vjerujem, i nije prisila”, rekao je nadbiskup.

Preporučio je ljudima da se cijepe.

”Ja preporučujem da stvarno slijede upute stručnjaka, i da prihvate cjepivo”, kazao je biskup. Dodao je kako vjeruje da će se i sam cijepiti. ”Ja sam koronu prebolio pa ću sada vidjeti u kojoj sam kategoriji i kad bih se trebao cijepiti. Vjerujem da ću se cijepiti”, zaključio je nadbiskup.

Komentari