NACIONALNI STOŽER: U Hrvatskoj 276 novih slučajeva zaraze, preminulo 25 osoba

U posljednja 24 sata u Hrvatskoj je potvrđeno 276 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a umrlo je 25 osoba, izvijestio je u nedjelju Nacionalni stožer civilne zaštite.

Broj aktivnih slučajeva zaraze danas je 2748. Među njima je 1142 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 107 pacijenata.

U samoizolaciji je trenutno 13.535 osoba. Do danas je ukupno testirano 1.228.609 osoba, od toga 5249 u posljednja 24 sata.

Od početka epidemije u Hrvatskoj su zabilježene 235.402 osobe zaražene koronavirusom, od kojih je 5169 umrlo. Ukupno se oporavilo 227.485 osoba, od toga 407 u posljednja 24 sata.



___________________

Britanski proizvođač lijekova AstraZeneca u subotu je objavio kako se čini da njegovo cjepivo protiv koronavirusa, razvijeno u suradnji sa Sveučilištem Oxford, pruža tek ograničenu zaštitu od  južnoafričke varijante covida-19, na temelju prvih podataka kliničkog ispitivanja.

Više pročitajte OVDJE

Epidemiolog i član Vladina Znanstvenog savjeta Branko Kolarić izjavio je u subotu kako je skeptičan prema popuštanju epidemioloških mjera, a mišljenja je da ne bi značajno popuštao mjere nakon 15. veljače jer smo do sada od njih imali dobar efekt u suzbijanju širenja zaraze.

Više pročitajte OVDJE

Epidemiologinja HZJZ-a Iva Pem Novosel komnetirala je prvu tranša cjepiva AstraZenece, Svi oni koji su se odlučili primiti neko drugo cjepivo, mogu to učiniti no morat će pričekati do dolaska drugih doza cjepiva.

Više pročitajte OVDJE

U Hrvatsku je u subotu stiglo prvih 16.800 doza cjepiva AstraZenece koje će od ponedjeljka biti distribuirane diljem Hrvatske za cijepljenje građana, izvijestio je glasnogovornik Vlade RH Marko Milić putem twittera.

Više pročitajte OVDJE

Komentari