Nacionalni Stožer objavio: U Hrvatskoj 67 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Imamo ukupno 435 aktivnih slučajeva

Davorin Visnjic / PIXSELL

U Hrvatskoj je u protekla 24 sata zabilježeno 67 novih slučajeva zaraze koronavirusom, pa je broj aktivnih slučajeva porastao na 435, izvijestio je u nedjelju Nacionalni stožer civilne zaštite.

“U proteklih 24 sata zabilježeno je 67 novih slučajeva zaraze sa SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 435”, navodi se u priopćenju.

Od ukupnog broja aktivnih slučajeva, njih 60 je na bolničkom liječenju, no nitko nije na respiratoru.

Od 25. veljače, kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 2691 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 107 preminulo, a 2152 se oporavilo. U samoizolaciji je trenutno 2279 osoba.



Do danas je ukupno testirano 77 453 osoba, od toga 829 u posljednja 24 sata.

U Šibensko-kninskoj županiji nema novozaraženih

Gradu Zagrebu zabilježena su 44 nova slučaja zaraze koronavirusom.

U Zavodu je provedeno 314 testiranja, a zabilježena su 3 novodijagnosticirana slučaja, zbog čega je 139 osoba propisana mjera samoizolacije.

Trenutno su u Gradu Zagrebu aktivna ukupno 182 slučaja i ukupno 977 samoizolacija.

Više pročitajte OVDJE.

I u Dubrovniku jedan novi slučaj

Na području Dubrovačko-neretvanske županije zabilježen je jedan novi slučaj zaraze.

“Riječ je o mlađoj muškoj osobi iz Župe dubrovačke koja se najvjerojatnije zarazila na jednom okupljanju u Splitsko-dalmatinskoj županiji na kojem je već ranije utvrđena jedna pozitivna osoba”, pojašnjavaju u stožeru.

Više pročitajte OVDJE.

Varaždinska županija ima jedan novi slučaj zaraze

Nakon 55 dana u Varaždinskoj županiji zabilježen je novi slučaj zaraze koronavirusom. Radi se o mlađoj muškoj osobi s blagom kliničkom slikom i poznatim izvorom zaraze. Radi se o uvezenom slučaju.

Zagrebačka županija javlja kako imaju dva nova slučaja zaraze. Na području županije koronavirus dosad je nađen kod 156 ljudi.

Splitsko-dalmatinskoj županiji danas su tri novooboljele osobe pozitivne na COVID infekciju. Od novooboljelih osoba dvije osobe su iz Splita, dok je jedna  osoba iz Imotskog. Novooboljela osoba iz Imotskog nalazi se u Zagrebu, gdje je i testirana te se epidemiološki obrađuje u Zagrebu.

Dvije osobe iz Splita kontakti su prethodno oboljelih osoba. 232 osobe nalaze se u samoizolaciji. 1 osoba je hospitalizirana u KBC – u Split.

U Osijeku ponovno veći broj zaraženih

Osječko-baranjski stožer objavio da u županiji u zadnja 24 sata imaju 35 novozaraženih. Samo u Đakovu ih je 33.

Stožer je najavio kako se u Đakovu do daljnjeg odgađaju javna okupljanja te će se jače nadzirati nioćni klubovi i trgovački centri. Odgađaju se i krizme i pričesti na najmanje dva tjedna. Mise ostaju.

U grad u pomoć stižu timovi epidemiologa iz Virovitice i Slavinskog Broda.

U Zadru nema zaraženih

Zadarskoj županiji nema novozaraženih.Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 47 osoba i svi nalazi su negativni. U samoizolaciji je 231 osoba.

U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske izvršili su 27 provjera vezanih uz provođenje mjera samoizolacije kojom prilikom je evidentirano jedno kršenje propisane mjere.

U tri županije nema novozaraženih

U Primorsko-goranskoj županiji i u Istarskoj županiji nema novozaraženih. Požeško-slavonska županija javlja kako i dalje namju aktivnih slučajeva koronavirusa. Danas im je 46. dan bez novooboljelih.

Na vukovarskom području jedna novooboljela osoba

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata je 1 nova pozitivna osoba na Covid-19 iz Ivankova, objavili su iz županije.

Ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije je 45, od kojih je 41 osoba izliječena.

U protekla 24 sata testirano je 46 osoba, te je ukupno testiranih do sada na području županije 2454, a 1 osoba je hospitalizirana.

Više pročitajte OVDJE.

U Karlovcu jedan student zaražen covidom-19

U Karlovačkoj je županiji jedan student pozitivan na Covid-19, potvrđeno je testiranjem obavljenim u subotu, priopćio je navečer županijski Stožer Civilne zaštite

Više pročitajte OVDJE.

Capak: Očekivali smo žarišta, ali ne tako žestoko

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak bio je gost HRT-ova Dnevnika gdje je komentirao nagli porast broja slučaja koronavirusa u Hrvatskoj.

“U početku je bio manji broj, a sada imamo dva velika žarišta. Očekivali smo žarišta, ali ne tako žestoko. I mi epidemiolozi žestoko odgovaramo na to, identificiraju se kontakti, stavljamo u samoizolaciju i nadam se da ćemo za 10-ak dana situaciju obuzdati”, rekao je Capak.

Više pročitajte OVDJE.

Božinović: Svim glasačima bit će omogućen pristup biralištima

Iako je u Hrvatskoj više od dvije tisuće ljudi u samoizolaciji, načelnik Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović izjavio je u subotu da će svim glasačima biti omogućen pristup biračkim mjestima na parlamentarnim izborima, 5. srpnja.

“To je pitanje koje ćemo uputiti Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) koje je u stalnom kontaktu s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo (HZJZ) koji će dati okvir kako organizirati izbore i poduzeti sve da bi to bila jedna kontrolirana situacija”, izjavio je Božinović u Dnevniku Nove tv.

Komentirao je i situaciju s epidemijom koronavirusa u Đakovu koje je postalo veliko žarište.

Više pročitajte OVDJE.

Broj zaraženih od covida-19 u svijetu približava se brojci od 10 milijuna

Brojci od 10 milijuna zaraženih covidom-19 svijet se približava nakon što su mnoge teško pogođene zemlje počele popuštati epidemiološke mjere, istodobno uvodeći sveobuhvatne mjere prilagodbe radnih uvjeta i društvenog života koje bi mogle potrajati godinu ili više dana, odnosno, dok ne bude dostupno cjepivo.

Više pročitajte OVDJE.

Komentari