Nacional tvrdi da u ‘Klubu’ prilikom primopredaje mita nije bilo Kovačevića, ali je bio Jakov Kitarović

Frano Jerkan/PIXSELL

Današnji Nacional piše kako je u trenu kad je Krešo Petek u klub ušao s oko dva milijuna kuna u klubu bio Jakov Kitarović, ali tamo nije bilo Dragana Kovačevića. On se pojavio nekoliko minuta kasnije, dok je Jakov Kitarović došao među prvima. No Petek se uoči dolaska javio Kovačeviću i rekao mu da će malo kasniti.

Jakov Kitarović je prije par dana potvrdio da je bio u klubu.

“Točna je informacija kako sam u jesen prošle godine bio u navedenom prostoru u Slovenskoj ulici u Zagrebu, gdje se nalazio veći broj ljudi u druženju. Tamo sam se zadržao kraće vrijeme. Nisam primijetio bilo kakve sumnjive radnje, niti sam bio u poslovnim odnosima s bilo kim od prisutnih osoba”, navodi se u priopćenju punomoćnika Jakova Kitarovića.

Tvrdi da je financirao kampanju?

Nacional tvrdi da je došao do Uskokove dokumentacije te da se Krešo Petek namjerava braniti tvrdnjom kako je 2 milijuna kuna bilo za pomoć političarima u predizbornoj kampanji.

Podsjetimo, upravo je u to vrijeme krenula predizborna kampanja za predsjedničke izbore.

Nacional je objavio i razgovor Peteka i bankara koji ga je zatražio obrazloženje za podizanje toliko novca. “To je moj novac, boli vas ku..c, mogu kupiti magarca, stado ovaca, ne moram imati nikakav ugovor za to. Ako ne možete moje novce držati privatno u javnosti, idem u drugu banku”, rekao je Petek.

Snimljen dogovor Peteka i Kovačevića

Prema detaljima tajnih snimki koje je jučer objavio Telegram, 6. studenog prošle godine Petek je tražio sastanak s Draganom Kovačevićem. Napisao mu je: “Lp, može li petak u klubu iza 12 ili…”. Kovačević odgovara da će mu “javiti”. U konačnici dogovaraju da će se u klubu vidjeti “u ponedjeljak u 13.30”.

Taj ponedjeljak bio je 11. studenog. Petek uoči sastanka naručuje u svojoj banci 1,96 milijuna kuna. Novac, kako je snimljeno, uzima u 12:51 sati.

Istražitelji tvrde da ga je stavio u službenu vrećicu banke te se povezao iz Ivanić Grada za Zagreb. Vozio ga je službeni vozač u službenom automobilu.

U 13:30 sati Petek je, prema snimkama, javio Kovačeviću da će malo kasniti. Na to mu ovaj uzvraća: “samo polako”. Sam Dragan Kovačević stigao je u klub nešto nakon Peteka. Policajci su ga snimili kako u 13:40 sati izlazi iz vozila i ulazi u zgradu u Slovenskoj 9.

U tim trenucima snimljeno je i kako Petek zove još jednog direktora iz Janafa – Gorana Petrovića. Pozvao ga je da “dođe kod šefa” jer je “tamo pun ku*** klope”.

Nakon svega 20-ak minuta Petek bez vrećice izlazi iz zgrade u Slovenskoj 9. Odmah se upućuje prema Janafu, gdje se sastaje s direktorom zaduženim za sigurnost kompanije Vladom Zorićem. I Zorić je sada pod istragom zbog sumnje da je sudjelovao u namještanju natječaja za Elektrocentar Petek vrijednog 20 milijuna kuna.

Komentari