Načelnik Stožera Istre: Nijedan event i niti jedna aktivnost nije zabranjena, samo su pooštreni uvjeti

Screenshot N1

Načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac komentirao je najnovije mjere koje je donio Nacionalni stožer.

Rekao je kako ga mjere nisu iznenadile jer su u dnevnoj komunikaciji s Nacionalnim stožerom.

“Moram reći da nismo protiv tih mjera. Trenutno imamo povoljnu epidemiološku situaciju koja nije rezultat puke sreće, nego smo mnoge aktivnosti odrađivali savjesno i odgovornost. Procijepilo se već više od 50 posto ljudi. Mi sve velike evente i događaje u Istri koordiniramo i donosimo suglasnost. Ove mjere shvaćam više i preventivno. Mi smo u povoljnoj situaciji koja se brzo može pokvariti”, rekao je Kozlevac na Dnevniku N1.

Kaže da im je itekako stalo da zadrže povoljnu epidemiološku situaciju.“Potrebno je pojačati odgovornost. Svi oni koji će se upustiti u organizaciju, morat će provoditi samokontrolu. Očekujemo i čvršće kontrole s razine države. Sve se može održati, ali treba kontrolirati stanje”, kazao je.

Govoreći o provođenju brzih antigenskih testova, rekao je da te testove mogu provoditi isključivo licencirane osobe s validiranim testovima.

Kozlevac ne očekuje nikakve probleme što se tiče organizacije događanja.

“Nijedan event i niti jedna aktivnost nije zabranjena, samo su pooštreni uvjeti. Podržavam zaoštravanje za pojedine zemlje koje imaju lošiju epidemiološku situaciju”, poručuje.

Komentari