Načelnik splitske policije odlazi u Podravku? Martina Dalić mu ponudila mjesto šefa osiguranja

Načelnik Policijske uprave u Splitu Dražen Vitez, koji je tu dužnost s privremenim rješenjem koje se obnavljalo svakih pola godine obavljao od listopada 2017. godine, otišao je na zasluženi godišnji odmor te je podnio zahtjev da mu se odobri odlazak u mirovinu od 1. ožujka ove godine.

Rođeni Varaždinac, 55-godišnji Vitez je na ovu privremenu dužnost imenovan nakon što je dotadašnji načelnik PU splitsko-dalmatinske Slobodan Marendić dao ostavku zbog afere svog sina koji je imao prometnu nesreću vozeći pijan očev službeni policijski Ford Focus, piše Slobodna Dalmacija.

U kuloarima se već i krajem ljeta prošle godine spominjalo da će u mirovinu i da ga čeka mjesto direktora na poslovima sigurnosti u koprivničkoj “Podravki”. Takva glasina sad dodatno dobiva na težini kad se čuju priče da je Vitez u vrlo dobrim odnosima s bivšom potpredsjednicom Vlade Martinom Dalić, koju je Nadzorni odbor “Podravke” 3. veljače ove godine jednoglasno izabrao za novu predsjednicu Uprave, kao i s njezinim suprugom.

Vitez Slobodnoj Dalmaciji to nije htio potvrditi, ali su znakovite njegove riječi da su se u njegovu životu, nakon 37 godina u policiji, “pojavili i neki drugi planovi”.



Komentari