Načelnik Općine Fužine: Treba čuvati ljudske živote, ali i gospodarstvo, jer gospodarstvo Gorskog kotara je jako krhko

David Bregovac, načelnik Općine Fužine, komentirao je veliki broj zraženih u Gorskom kotaru, te izjave epidemiologa nakon nedavnog sastanka županijskog stožera civilne zaštite, da u Gorskom kotaru “stanje nije dobro”.

“Mislim da jest ozbiljna situacija, koronavirus je opasna bolest, ali da je tako dramatično, ne mislim”, kazao je, ali i dodao:

“Razumijem epidemiologe da imaju svoju statistiku pa na broj stanovnika to izgleda opasno.”

“Problem je bilo to što je to otišlo u medije onako dramatično. Onda smo na taj način uplašili stanovnike, a imamo starije stanovništvo”, kazao je načelnik općine.


Na pitanje reportera N1, Bregovac je ipak rekao da “mediji nisu pretjerali”.

“Činjenica je da je bilo puno zaraženih u domu u Delnicama”, kazao je Bregovac, dodavši da u su u Fužinama imali samo jednu situaciju s koronavirusom, “i to preko firme gdje se slučajno dogodilo da osoba nije imala simptome.”

“Treba čuvati ljudske živote, ali i gospodarstvo, jer gospodarstvo Gorskog kotara je jako krhko”, rekao je i potom objasnio u kojem smjeru on vidi da bi se moglo popraviti stanje:

“Jedan od zahtjeva prema nacionalnom stožeru bio je da se konačno odrede i neke kazne. Jer, nama ljudi dolaze u dućane ili benzinske pumpe bez maski. A mi ih možemo samo upozoravati. Moramo naći način kako da te neodgovorne ljude spriječimo da dalje šire bolest.”

Rekao je da ne zagovara maltretiranje ljudi, da kazne vidi kao nužne:

“Da te neodgovorne ljude naučimo kako se ponašati.”

Komentari