NAČELNIK IZ AFERE ‘BORDEL’ IZGUBIO ŽIVCE Žestoki okršaj u malom mistu: ‘Jedva čekam da popričamo u četiri oka kukavice’

Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX

Načelnik općine Murter-Kornati Toni Turčinov našao se usred nezgodne afere nakon što je u javnost dospjela informacija kako je jedne noći sredinom travnja 2019. godine između 1:37 i 3:38 ujutro u klagenfurtskom klubu La Cocotte triput upotrijebio općinsku karticu i potrošio 1560 eura proračunskog novca.

U popodnevnim satima Turčinov se oglasio i komentirao cijelu aferu. Poručio je kako se povlači iz javnosti i podnosi ostavku na mjesto županijskog vijećnika, međutim, to znači da Turčinov i dalje ostaje načelnik.

Kaže kako je karticu iskoristio greškom budući da ima osobnu karticu u istoj banci te da je zbog toga svojom karticom namirio troškove smještaja te da štete za proračun nema. Za sada nema naznaka o eventualnim drugim prijestupima ovog načelnika, ali od njegovih bivših kolega doznajemo kako je Turčinov oduvijek bio osebujna ličnost, a o tome koliko je “strastven” u vezi svog posla govori i okršaj na društvenim mrežama između njega i jednog mještanina.

Tko je načelnik općine Murter?
Toni Turčinov je po struci inženjer agronomije, a prije nego što je postao načelnik, bio je voditelj hortikulture, Komunalnog poduzeća “Murtela” iz Murtera. Prije toga je radio u Vrtnom centru Zagreb. Prema podacima iz imovinske kartice, načelnička plaća mu je 9936 kuna neto, odnosno 13.226 bruto. Osim toga, Turčinov je vlasnik OPG-a koji se bavi proizvodnjom krema i sapuna od prirodnih sastojaka, ali i raznih suvenira.



Danas nezavisni Turčinov, bio je član Hrvatske seljačke stranke. Iz nje je 2017. godine prešao u HDS, Hrvatsku demokršćansku stranku. Za Šibenski portal tada je izjavio da se odlučio za promjenu jer se nova stranka više drži crkvenih okvira.

“Osnovni razlog je loša politika HSS-a koja se vodi. Mislim da je za Općinu Murter puno bolje da bude u formaciji HDS-a, koji je svjetonazoru sličan HSS-u, ali se drži crkvenih okvira. Najvažniji su nam čovjek i obitelj”, izjavljivao je tada.

Lokalni nestaško
Međutim, čini se kako Turčinov “crkvene okvire” tumači dosta široko. Tako je primjerice ušao u verbalni okršaj s jednim mještaninom zbog zastave povodom Dana državnosti.

“Gdje su vam zastave na zgradi Zadruge (Općine)?, pitao je na službenim stranicama Općine Murter-Kornati, na što mu se javio Toni Turčinov s agresivnim komentarom.

“A di ste vi na odavanju počasti, samo znaš bogohuliti i njinjati… sram te može biti lizaču oltara i kukavice…uvik imaš nešto za reći, a uživo si manji od makova zrna, jedva čekam da te trevim uživo, pa malo da popričamo, u četiri oka, kukavice kuva”, napisao je Turčinov.


Kako kažu upućeni, Turčinov je oduvijek bio nestašan, a jedne anegdote prisjetio se njegov bivši kolega iz HSS-a.

“Ma on je takav. Nije zao, ali oduvijek je svoj. Ništa me ne iznenađuje ni ne čudi. Sjećam se dok smo bili na okupljanju mladih HSS-a pa nam je prepričavao kako je ganjao cure po otoku, a u isto vrijeme radio kampanju. Show”, rekao nam je izvor iz HSS-a, nekadašnji stranački kolega načelnika Turčinova, prenosi Dnevno.

 

Komentari