Na Zagrebačkom velesajmu počinje cijepljenje u dvije smjene, očekuje se 3000 građana

Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Glavna sestra Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar Cecilija Rotim govorila je o masovnom cijepljenju na Zagrebačkom velesajmu te rekla da se u ponedjeljak prvi put cijepi u dvije smjene. Planiraju cijepiti oko 3000 sugrađana iz druge faze.

Napominje kako se pozivi šalju putem platforme cijepise.hr, ali da ljudi većinom ne potvrđuju dolazak na cijepljenje. “Nadam se da će osobe u idućim danima potvrđivati dolazak na cijepljenje”, rekla je Rotim za N1.

Ako osobe odbiju cijepljenje AstraZenecom odlaze na kraj liste i čekaju novi poziv na cijepljenje, objašnjava.

U narednim danima očekuje se dolazak novih doza Pfizera i Johnson&Johnsona, ali jedan dio doza Pfizera mora otići na docjepljivanje.


Cijepi se samo AstraZenecom

Potvrdila je da se na Velesajmu zasad cijepi samo AstraZenecom. “Podvojena su mišljenja, ali naši stručnjaci i EMA preporučili su da se može cijepiti ovim cjepivom i da nije opasno”.

Dosad je na Velesajmu cijepljenje oko 4 tisuće ljudi.

“Četvrtak i petak su pokazali da su naši sugrađani odgovorni i spremni za cijepljenje. Mogu reći da vidim svjetlo na kraju tunela”, istaknula je.

Na pitanje kad bi se trebalo krenuti u treću fazu cijepljenja, rekla je: “Prvo ćemo pozivati osobe s platforme, a onda osobe preko liječnika obiteljske medicine. Mi ne možemo reći da krećemo u treću fazu jer tek sad imamo zdravstvene djelatnike koji su izjavili da se žele cijepiti. Ovaj tjedan bih ostavila još za drugu fazu”.

Komentari