Na tržnicama u subotu znatno više prodavača nego kupaca

Goran Mehkek / CROPIX

Nacionalni stožer civilne zaštite dopustio je rad u zatvorenim dijelovima tržnica, ali njih su u subotu pohodili tek rijetki kupci, što zbog straha, što zbog neinformiranosti da tržnice sada ipak rade, piše u nedjelju Večernji list.

Tijekom uobičajenog subotnjeg jutra inače prepun kupaca, Dolac, na kojemu su pretežno radile mesarnice i pokoja pekarnica, zjapio je prazan.

Dok je na tržnici vladala tišina koju je prekinula tek poneka pošalica trgovaca, na samome ulazu bilo je živahno. “Zakon i red” tamo su provodila četvorica zaštitara iz Stožera civilne zaštite, a svoj su dio posla itekako ozbiljno shvatila pa su se propisanog razmaka svi morali pridržavati.

Prije ulaska nikoga nije zaobišlo ni obvezno dezinficiranje ruku sprejem. No iako su svi prodavači bili zaštićeni maskama i rukavicama, kod dijela građana to nije bio slučaj.



Ni riječka tržnica, popularna riječka Placa, kako je zovu Riječani, jučer nije bila ni sjena one slikovite tržnice kakva je bila prije epidemije koronavirusa. Riječka tržnica, jedno od najvažnijih mjesta riječkog kulturnog i urbanog identiteta, mjesto susreta i druženja, bila je pusta i neprepoznatljiva.

Na tržnici su bila otvorena samo dva paviljona, mesni i mliječni. Treći paviljon, u kojem se nalazi ribarnica, jedna od najljepših u ovom dijelu Europe i dalje je zatvorena, donosi Večernji list.

Komentari