Na Savi bogat program, nudi ga novi Green River Festival

HRT

Zagreb je dobio novi festival, Green River Festival, koji se održava uz nasip pokraj takozvanoga Hendrixova mosta. Traje do 20. rujna i nudi bogat program.

Organizator, Udruga Priroda za sve odlučila se ponuditi nešto novo, od sporta, glazbe do radionica, ugostiteljske ponude.

Ovo je nova generacija festivala koji spaja inovacije, prirodu, dobru zabavu, ljeto u gradu i prekrasnu rijeku Savu, kaže Ana Rosandić, organizatorica festivala.

Posjetitelji se pokraj Hendrixovog mosta mogu tuširati solarnim tuševima, sunčati na prvom solarnom sunčalištu gdje mogu napuniti mobitele.



Solarne ležaljke posjeduju solarne panele, senzor temperature i senzor uv zračenja koji upozorava na preveliku razinu sunca u trenutku kada se sunčate, objašnjava Roko Lukenda, proizvođač solarnog sunčališta.

Sve je u skladu s održivim razvojem, pa se tako od odbačenog tekstila izrađuju maskice.

“Na laseru se izreže za minutu, dvije, meni treba minutu, dvije da sašijem i osoba dobije maskicu, za uslugu donira neku svotu, a mi recikliramo materijal i dobiju nosive maskice”, kaže Kristina Škaler iz udruge Kreativna manufaktura.

Reciklirane su sjenice, prostor Babinjaka, sunčalište. Za nešto novo i ukusno 12. će se rujna pobrinuti Sportsko ribolovno društvo Pešćenica.

Komentari