Na prosvjednom okupljanju u Zagrebu policija zabilježila dva incidenta. Evo što kažu o slučaju s kolima Hitne pomoći

Na prosvjednom okupljanju Festival slobode u subotu poslijepodne na vozilo hitne pomoći bačena je plastična boca, a prije tog incidenta jedan od prosvjednika bacio je baklju, doznaje večeras Hina u Policijskoj upravi zagrebačkoj.

Policija je upoznata s dva incidenta na okupljanju. U jednom slučaju osoba je bacila baklju, a u vezu s time dovodi se muškarac starosti 29 godina.

U drugom slučaju, osoba je bacila plastičnu bocu u smjeru kola hitne pomoći, a policija sumnja na osobu starosti 39 godina.

U tijeku je kriminalističko istraživanje za oba događaja, odnosno utvrđivanje svih okolnosti.



Hitna pomoć na Trg je došla oko 18,20 sati jer je navodno jednom prosvjedniku pozlilo. Vozilo je nakratko ušlo među ljude, na što su prosvjednici negodovali i zviždali, a organizatori su molili okupljene da propuste vozilo.

Kasnije, jedan od govornika imunolog Srećko Sladoljev okupljanje je nazvao najvažnijim događajem u Hrvatskoj 2020. godine te se osvrnuo na dolazak hitne.

“Kola hitne pomoći koja su se točno tu parkirala s rotirkama, s trubama. To je demonstracija sile, demonstracija onih koji ne žele našu slobodu”, poručio je, na što su okupljeni uzvratili skandiranjem “dosta je”.

Više tisuća okupljenih?

U policiji nisu davali podatke o broju okupljenih, dok mediji navode da se na Trgu okupilo nekoliko tisuća ljudi.

Festival slobode trajao je od 17 do 20 sati, a okupio je ljude iz Dubrovnika, Splita, Šibenika, Zadra, Rijeke te iz Istre. Pridružili su se ljudi svih dobnih skupina, a vladalo je energično raspoloženje.

Komentari