Na osobni zahtjev razriješena Odak, prijedlozi za NO Ine i Upravu Fine

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Vlada je u petak na osobni zahtjev razriješila pomoćnicu ministrice regionalnoga razvoja i fondova EU Anu Odak, predložila da u Nadzornom odboru Ine ostanu Damir Vanđelić, Luka Burilović i Damir Mikuljan, kao i da na čelu Fine ostane Dražen Čović, a Upravu uđu i Vinka Ilak i Branko Malenica, priopćeno je iz Vlade.

Vlada je, naime, na zatvorenom dijelu današnje sjednice donijela nekoliko kadrovskih odluka.

Kako je priopćeno iz Vlade, na osobni zahtjev, s danom 16. studenoga, razriješena je pomoćnica ministrice regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Ana Odak.

Zaključkom je Vlada predložila glavnoj skupštini Ine izbor tri hrvatska člana Nadzornog odbora te kompanije, do provedbe postupka izbora tih članova, a najduže na vrijeme od šest mjeseci.



Tako se za članove Nadzornog odbora predlažu Damir Vanđelić, Luka Burilović i Damir Mikuljan, a Vlada je zaključkom predložila Nadzornom odboru da za predsjednika tog tijela izabere Vanđelića.

Inače, Vanđelić je i trenutni predsjednik Nadzornog odbora Ine, a u tom su tijelu i Burilović i Mikuljan.

Nadzorni odbor Ine ima devet članova, od čega Vladi pripadaju tri (hrvatska strana predlaže i predsjednika Nadzornog odbora), pet mjesta pripada MOL-u, a jedno predstavniku radnika.

Vanđelić i Burilović u Nadzornom su odboru Ine od sredine prosinca 2016. godine, a mandat im traje četiri godine. Mikuljan je u Nadzorni odbor ušao u lipnju 2017. godine, a mandat mu traje do 18. prosinca 2020. godine.

Na čelu Fine i dalje Dražen Čović

Vlada je zaključkom s današnje sjednice predložila Nadzornom odboru Financijske agencije (Fina) imenovanje predsjednika i članova Uprave, temeljem provedenog postupka po objavljenom javnom natječaju, u novom mandatnom razdoblju.

Za predsjednika Uprave Fine Vlada predlaže Dražena Čovića, a za članove Uprave Vinku Ilak i Branka Malenicu.

Inače, Dražen Čović na čelu je Fine od sredine listopada 2016. godine, dok je Vinka Ilak trenutno na mjestu savjetnice Uprave.

Komentari