NA OBLJETNICU SMRTI PREDSJEDNIKA Film u kojem se pljačka Tuđmanov grob HRT skinuo s programa u zadnji čas!?

Saborski zastupnik Hrvatskih suverenista Željko Sačić prozvao je danas u Saboru vladajući HDZ da je nedostojno obilježio smrt prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana.

Osim toga, prozvao je i HRT koji je u svoj program stavio satirični film “Koja je ovo država”.

“Danas je obljetnica smrti prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana koju ovaj Sabor nije danas dostojno obilježio, a HTV kao javni servis je danas navečer stavio porugu, film ‘Koja je ovo država’”, rekao je.

Riječ je o filmu Vinka Brešana koji je, prije svega, poznat zbog scene u kojoj četvorica likova provaljuju u grobnicu Franje Tuđmana kradu lijes.



Gordan Jandroković je odmah reagirao na prozivke, napomenuo je da su izaslanstva položila vijenac na grob prvog hrvatskog predsjednika, a bez prevelike pompe stigla je i reakcija HRT-a.

U tišini su umjesto Brešanovog filma u program ubacili domaći film Vis-a-Vis.

Zekanović: Sram vas bilo sve od reda!

Sačićev govor “reprizirao” je večeras u Saboru i zastupnik Hrvatskih suverenista Hrvoje Zekanović. Pokušaj prikazivanja ovog filma na obljetnicu smrti Franje Tuđmana ocijenio je skandaloznim. Sačićev istup je pohvalio, naglasivši da je samo zbog njegove intervencije film skinut s programa HRT-a.

“Neshvatljivo je da Hrvatska radio televizija ima ovakvu uređivačku politiku kojom se omalovažava utemeljitelja moderne hrvatske države”, izjavio je.

Usput rečeno, zbog govora je opomenut od dopredsjednika Hrvatskog sabora Ante Sanadera.

https://www.youtube.com/watch?v=9rnptS7AWO8

Komentari