Na natječaj za ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak stiglo šest prijava, i Boro Nogalo se prijavio

Photo: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Na natječaj za ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak stiglo je šest prijava, izjavila je u srijedu Hini Sanja Kolaček, predsjednica Upravnog vijeća bolnice koje će o izboru novoga ravnatelja odlučivati za desetak dana.

“Prijave su danas otvorene i sve imaju traženu dokumentaciju, te je prosuđeno da su sve pravovaljan”, rekla je Sanja Kolaček.

Prijave su poslali: Saša Lamza, Boro Nogalo, Ada Barić Grgurević, Ivan Pavić, Darko Richter i Mirjana Turkalj.

Natječaj je zatvoren prije desetak dana, razgovori s kandidatima održat će se idući utorak, a odluka o izboru novoga ravnatelja trebala bi biti donesena nekoliko dana nakon obavljenih intervjua.



S obzirom na to da je izbor ravnatelja u tijeku, Kolaček nije htjela govoriti pobliže o kandidatima.

No, poznato je da se Boro Nogalo, bivši dugogodišnji ravnatelj bolnice, koji je bio suspendiran i smijenjen, prije dva tjedna vratio u bolnicu i sada vodi odjel fizikalne terapije.

Ostali kandidati su: anesteziologinja Ada Barić Grgurević koja je bivša predsjednica Hrvatske udruge bolničkih liječnika (HUBOL) i pomoćnica ravnatelja za kvalitetu u aktualnoj upravi Dječje bolnice Srebrnjak. Saša Lamza je ekonomist iz Osijeka, Mirjana Turkalj je pedijatrica iz “Srebrnjaka”, Ivan Pavić pedijatar iz Dječje bolnice u Klaićevoj, a Darko Richter pedijatar u mirovini.

Na čelu Dječje bolnice Srebrnjak sada je v.d. ravnateljica Duška Markov Glavaš, koju je Upravno vijeće imenovalo u srpnju, nakon što je Ivo Dumić-Čule podnio ostavku na dužnost ravnatelja.

Komentari