Na mjesto novog državnog tajnika u Ministarstvu rada dolazi predsjednik Mladeži HDZ-a

Predsjednik Mladeži HDZ-a Ivan Vidiš, koji je jednom prilikom izjavio kako od stranke ne očekuje povlastice kao i da će lako sam pronaći posao shodno svom kvalitetnom obrazovanju, imenovan novim državnim tajnikom u Ministarstvu rada.

Aktualni predsjednik Mladeži HDZ-a Ivan Vidiš na zatvorenom je dijelu današnje sjednice Vlade RH imenovan novim državnim tajnikom u Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, kojem je na čelu Josip Aladrović. Vidiš je na tom mjestu zamijenio dosadašnju državnu tajnicu Majdu Burić koja odlazi na novu dužnost, piše Telegram.

Vidiš je, osim angažmana u Mladeži, i dosad bio u Ministarstvu rada, kao savjetnik u Kabinetu ministra Aladrovića, s time da je u Ministarstvu rada zaposlen krajem 2017. Za predsjednika Mladeži izabran je krajem 2018. i pokazalo se kako mu je to bila dobra odskočna daska u daljnjoj karijeri. Prethodno je stažirao u uredu Andreja Plenkovića u Europskom parlamentu.

Kako je 2018. pisao Tportal, Vidiš je sin hrvatskog diplomata Davora Vidiša. Član je HDZ-a od 2011. godine kada je izjavio da odmalena ima simpatije za prvog hrvatskog predsjednika Franju Tuđmana. Tada je, kako piše Tportal, izjavio i kako od stranke ne očekuje povlastice, kao i da je uvjeren da će lako pronaći posao i sam si osigurati egzistenciju jer ima kvalitetno obrazovanje.



Komentari