Na kopnu većinom sunčano, uz povremeno umjerenu naoblaku u poslijepodnevnim satima; Na Jadranu bura

U nedjelju u Slavoniji, Baranji i Srijemu većinom sunčano, uz povremeno umjerenu naoblaku u poslijepodnevnim satima. Puhat će slab i umjeren sjeveroistočni i istočni vjetar, a najviša dnevna temperatura bit će uglavnom od 17 do 19 °C.

Danju podjednako toplo bit će i u središnjoj Hrvatskoj, gdje će također prevladavati sunčano vrijeme, uz povremeno umjeren sjeveroistočni vjetar. Samo će rijetko ujutro biti slabog mraza.

Mraz će biti vjerojatniji po kotlinama i u zavjetrinama gorskih krajeva, gdje će se najniža temperatura spustiti na oko 0 °C, pa će ona pri tlu biti još niža. Najviša dnevna bit će između 15 i 20 °C. U višim će predjelima, kao i na sjevernom Jadranu, biti vjetrovito. Bura će često biti jaka, a podno Velebita i s olujnim udarima, prijepodne ponegdje i orkanskim. Nebesko plavetnilo tek će tu i tamo sredinom dana i poslijepodne prošarati mala do umjerena naoblaka.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije puhat će umjerena i jaka bura, mjestimice na udare i olujna, koja će znatnije slabjeti prema večeri. Uz dosta sunčana vremena danju ugodno toplo.



Oblaka će biti više prema jugu Hrvatske, gdje će povremeno biti umjerene naoblake. S jakom i vrlo jakom burom more će biti umjereno valovito i valovito, ali će vidljivost biti vrlo dobra. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 13 °C, a naviša dnevna između 19 i 22 °C.”

I dalje stabilno, i još toplije…

“Prva polovina novoga tjedna bit će stabilna, sunčana, duž većeg dijela obale i sasvim vedra. Bura će oslabjeti do ponedjeljka, a i u nastavku tjedna umjereno jake bure bit će tek u Velebitskom kanalu. Dnevna temperatura još će malo porasti.

Porast najviše temperature slijedi i u unutrašnjosti, gdje će noći ipak biti prohladne, posebice kada vjetar oslabi u utorak i srijedu pa će mjestimice biti mraza, većinom u gorskim predjelima. Promjena se ne nazire ni u drugoj polovini tjedna te će nekima kiša i nedostajati, posebno poljoprivrednicima. A iako je teško odoliti ovakvim vremenskim prilikama, ostanite doma.”, prognozira za HRT i još savjetuje dr. sc. Tanja Renko iz DHMZ-a.

Komentari