Na kopnu oblačnije i svježije, ponegdje uz malo kiše

Pixabay

Nedjelja će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti djelomice sunčana. Povremeno će biti više oblaka, a u nekim područjima je velika vjerojatno i kiše, pa i u obliku pljuska. Vjetar će biti uglavnom slab, u noći i ujutro još ponegdje umjeren sjeveroistočni, a najviša dnevna temperatura od 17 do 20 °C.

Podjednake dnevne vrijednosti bit će i u središnjoj Hrvatskoj, gdje će uz promjenljivu naoblaku također mjestimice pasti malo kiše, i to uglavnom u prvom dijelu dana, a u poslijepodnevnim i večernjim satima mjestimice može biti lokalnih pljuskova. Zapuhat će ponegdje umjeren jugoistočni i južni vjetar, u noći i ujutro još će mjestimice biti sjevernog vjetra.

U gorju će tijekom nedjelje biti jugozapadnjaka koji će, uz jugo, puhati i na sjevernom Jadranu. Mjestimična kiša, pa i u obliku pokojeg pljuska, moguća je uglavnom do podneva, samo ponegdje i kasnije. Najviša temperatura zraka bit će od 17 do 21 °C.

U Dalmaciji sunčanije i malo toplije, s dnevnom temperaturom zraka ponegdje do 22, 23 °C. Puhat će slabo i umjereno jugo, sredinom dana i poslijepodne i jugozapadnjak, a more će biti malo, samo na otvorenome mjestimice umjereno valovito.



Na jugu Hrvatske more podjednako valovito, uz jugo i jugozapadni vjetar, ponegdje i južni. Uz sunčano će vrijeme, gdjekad i vedro, najviša dnevna temperatura zraka biti oko 20 °C.”

I u sljedećem tjednu promjenljivo i razmjerno toplo

“Promjenljive će naoblake biti i sljedećih dana. Pritom u kopnenom području mjestimične kiše, pa i lokalnih pljuskova u ponedjeljak i utorak može biti većinom u gorju, a u srijedu, uz jače naoblačenje, vjerojatnost za kišu povećana je posvuda. Uz jugozapadni vjetar temperatura zraka ponovno će rasti.

Na Jadranu će do utorka prevladavati sunčano, uz jugozapadnjak i jugo. Krajem utorka kiša je moguća na većem dijelu sjevernog Jadrana, a u srijedu su kiša i grmljavina mogući duž cijele obale. Temperatura zraka neće se značajnije mijenjati.”, prognozirao je za HRT Krunoslav Mikec, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Komentari