Na jugu Hrvatske će biti sunčano, sjevernije oblačnije…

“Ni u četvrtak zbog niskih oblaka veći dio istočne Hrvatske vrlo vjerojatno neće vidjeti zrake sunca, a u prvom dijelu dana valja računati i na maglu ili barem sumaglicu, moguće i dosta čestu. Vjetra slab, a temperatura većinom od oko 1 °C ujutro do 5 °C danju.

Kao i u srijedu, i u četvrtak u središnjoj Hrvatskoj poneka zraka sunca može mjestimice probiti kroz sloj niskih oblaka dok će sunčanih razdoblja biti u gorama. Pritom nizine bez vjetra, ponegdje uz maglu, osobito ujutro. Najniža temperatura od -1 do 2 °C, a najviša dnevna od 4 do 6 °C.

U gorju i na sjevernom Jadranu pretežno oblačno, ponegdje uz maglu, osobito ujutro po kotlinama, a na moru mjestimice može biti i slabe kiše ili rosulje. Vjetar uglavnom slab jugozapadni, na sjevernom Jadranu jugoistočni, uz mirno ili malo valovito more. U Lici ujutro treba računati na blage “minuse”.

Zamjetnijeg vjetra i valova uglavnom neće biti ni u Dalmaciji, u četvrtak barem djelomice sunčanoj. Ponegdje je ujutro moguća magla, ponajprije u unutrašnjosti. Najniža jutarnja temperatura zraka od 5 do 10 °C na obali, u zaobalju oko 0 °C, a najviša dnevna između 13 i 17 °C.



Na krajnjem jugu Hrvatske pretežno sunčano, uz uglavnom slab vjetar, a temperaturne prilike podjednake onima u većem dijelu Dalmacije. Uz sunce i dnevnu temperaturu malo višu od prosjeka za sredinu prosinca vrijeme će vjerojatno mnogima biti ugodno.”

Ni u nastavku tjedna nema znatnije promjene

“Podjednako će se na Jadranu zadržati do kraja tjedna. Pritom uglavnom na sjevernom dijelu mjestimice može biti magle i povremene rosulje ili slabe kiše, najvjerojatnije u nedjelju, kada će ponegdje zapuhati umjereno jugo.

Ni na kopnu se idućih dana vrijeme gotovo uopće neće mijenjati – niski oblaci, tmurno i maglovito, povremeno s rosuljom. Sunčanih razdoblja uglavnom će biti samo u gorju, dok će u unutrašnjosti Dalmacije prevladavati sunčano.”, prognozirao je za HRT Tomislav Kozarić, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Komentari