Na Jadranu nove mjere, otkazuju se veliki događaji

Nove mjere stupile su na snagu na Jadranu te će trajati do 15. kolovoza. Počelo je odgađanje velikih događaja, a svi događaji trajat će do ponoći. 

Do 50 osoba može biti na javnim okupljanjima bez covid potvrde, a s njom do 1000. Dok na privatnim događajima, uključujući svadbe, bez covid potvrde smije biti do 15 ljudi.

Sajmovi na otvorenom mogu se održati samo uz suglasnost lokalnog i županijskog stožera. Sportska natjecanja uz gledatelje su dopuštena ako potvrdu imaju svi, od tehničkog i organizacijskog osoblja do gledatelja. Iznimno, uz suglasnost Nacionalnog stožera, može se održati okupljanje s više od 1000 ljudi.

“Sve je do ponoći. Jednostavno nema smisla održavati neke stvari. Ljudi su na plaži do osam ili devet navečer. Dok se obuku, izađu u grad, bit će pola 10 ili 10. I sada ići s nečim silnim i velikim po nama nije bilo potrebe”, rekao je Mario Butorac iz Centra za kulturu Novi Vinodolski za Dnevnik.hr.



Epidemiologinja Nastavnog Zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije Tanja Staraj Bajčić istaknula je kako ima dosta slučajeva pneumonije i raznih drugih viroza koje nisu covid, ali mogu pridonijeti da koronavirus bude agresivniji.

Komentari