Na HVU promovirani časnici zdravstvene službe

Foto: HVU / D. Volarić

Na Hrvatskom vojnom učilištu ‘Dr. Franjo Tuđman’ održana je svečanost završetka izobrazbe 11. naraštaja Temeljne časničke izobrazbe – zdravstvene službe koju je završilo devet polaznika, izvijestilo je u četvrtak Ministarstvo obrane (MORH).

Polaznicima su uručene svjedodžbe, uvjerenja, ukazi o činovima, časnički bodeži i značke, a zapovjednik Učilišta general-pukovnik Mate Pađen čestitao im je na uspješno završenoj izobrazbi.

“Kao studenti Medicinskog, Stomatološkog i Veterinarskog fakulteta morali ste proći opsežno i zahtjevno obrazovanje, te ste uz mnogo truda i samoodricanja stekli akademski naziv. Dolaskom na Hrvatsko vojno učilište ‘Dr. Franjo Tuđman’ otvorili ste novo poglavlje u vašem životu. Započeli ste izobrazbu da bi postali časnici Hrvatske vojske te dali svoj doprinos daljnjem razvoju naših oružanih snaga. Ova svečanost dokazuje da ste i taj dio uspješno savladali” rekao je general Pađen.

“Kao časnice i časnici bit ćete raspoređeni na nova radna mjesta unutar oružanih snaga, što predstavlja novo poglavlje u vašem životu s novim izazovima. Zapamtite, pored liječnika, postali ste i časnici. To su dva odgovorna i etična poziva, a ne zanimanja. Budite ponosni na sebe, samouvjereni i spremni da se i dalje usavršavate tijekom svoje profesionalne karijere”, naglasio je general Pađen.



General-bojnik Boris Zdilar je istaknuo kako je ponosan što su odabrali Hrvatsku vojsku kao jednu veliku obitelj. Čestitke je također uputio i brigadir Mirko Stošić naglasivši da se školovanjem i obrazovanjem stječu potrebne kompetencije za obnašanje časničke dužnosti.

Komentari