Na Hrebakov prijedlog sazvana sjednica Odbora za nacionalnu sigurnost: Ovim želim pokazati da nije potrebno povjerenstvo da bi saborski zastupnici radili svoj posao

Na prijedlog predsjednika HSLS-a Daria Hrebaka predsjednik parlamentarnog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Nikša Vukas sazvao je sjednicu kako bi se raspravilo kako dolazi do ‘curenja informacija’ u svim aferama u posljednje vrijeme.

“Kao što sam i najavio u emisiji “Otvoreno”, poslao sam dopis predsjedniku Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, zastupniku Nikši Vukasu u kojem tražim da se sazove sjednica Odbora i raspravi kako dolazi do “curenja informacija” u svim aferama kojima smo svjedočili zadnjih mjeseci i drago mi je što je taj prijedlog prihvaćen i sjednica sazvana za slijedeći tjedan”, napisao je Hrebak na društvenim mrežama.

Dodao je kako posljednih dana javnosti komunicira da ne treba Povjerenstvo i politiziranje radi skupljanja političkih poena te kako je i vladajućima stalo da se sve sazna.

“Naime od 11 povjerenstava u povijesti Hrvatske niti jedno nije ispunilo svoju svrhu niti ostvarilo neki rezultat. Ako hoćeš da se ništa ne dogodi, samo treba sazvati neko povjerenstvo”, obrazložio je Hrebak razloge zbog kojih se protivi novom povjerenstvu.



Objasnio je kako ovim potezom želi pokazati da nije potrebno povjerenstvo da bi saborski zastupnici radili svoj posao već da su za to dovoljna i saborska tijela odnosno odbori koja imaju jednake ovlasti.

“Inače zašto onda odbori sa svojim ovlastima uopće u postoje. Nama je u interesu da se saznaju propusti u radu sigurnosnog sustava”, napisao je Hrebak na Facebook-u.

 

Komentari