Na helikopterima MORH-a u NATO misiji na Kosovu utvrđena neispravnost

screenshot

Na helikopterima koji su u NATO-ovoj misiji na Kosovu od svibnja utvrđena je neispravnost. O čemu se radi, u MORH-u ne otkrivaju, no kažu da nije narušena operativna sposobnost HRZ-a.

Ponovno problemi s vojnim helikopterima, ovaj put u NATO misiji na Kosovu. Na obje letjelice koje su tamo od svibnja – utvrđena neispravnost. O čemu se radi, u MORH-u ne otkrivaju. Kažu kako je jedan helikopter, u međuvremenu, popravljen, a očekuju da će i drugi biti ovaj tjedan.

Hrvatskim pilotima nisu poslali zamjenske. U isto vrijeme, u remontnom zavodu u Velikoj Gorici, zbog kvara na motoru, nalazi se još jedan helikopter.

“Otklanjanje reklamacije vodi tvrtka ZTC u suradnji s ruskim partnerom, a obzirom na ograničenja uzrokovana pandemijom COVID-19, ruska strana nije u mogućnosti organizirati transport navedenog dijela u Rusku Federaciju na popravak. Navedeno će biti realizirano kad se za to stvore uvjeti. Svi kvarovi koji su otklonjeni ili su u tijeku njihovi popravci nisu narušili operativnu sposobnost HRZ-a, niti kontinuitet NATO operacije”, odgovorili su u Ministarstvu obrane, prenosi Dnevnik.hr.



Komentari