Na Drveniku velom sa 150 tona materijala nasuli škrape, no i dalje je nepoznato tko to radi

Izvor: more.hr

More.hr je došlo u posjed fotografija s Drvenika Velog na kojima se vidi kako se nasipava šetnica uz more. 

Radi se o Krknjašima, poznatoj lokaciji na istočnoj strani otoka, koja gleda prema Splitu, a Trogir je slijeva. Obala je na tom mjestu stjenovita, a ako je suditi prema fotografijama koje su nastale prije nekoliko dana, stijene su sada nasute tucanikom.

Predsjednik mjesnog odbora Drvenik veli Ive Lučin potvrdio je kako je već u dva navrata došao brod s 150 tona tucanika koji su radnici su nasuli dio od šetnice do mora.

Preko puta je otočić Mali Krknjaš ili Mali Školj. Prije 15 dana pojavio se brod sa 150 tona tucanika koji je iskrcan na obalu i nasut u obliku šetnice široke barem tri metra, rekao je Lučin.



Nasute škrape

Taj pojas od šetnice do mora širok je možda i desetak metara. Drugim riječima, nasute su škrape i stijene. Navodno se to radilo i dosadašnjih godina, budući da morske struje i južni vjetrovi zimi sve nasuto raznesu. Pa se uoči sezone nasipa ponovno.

Tko to nasipa i tko je vlasnik obližnjeg restorana Lučin ne zna, ali dodaje da trogirske gradske vlasti, a Trogiru pripada i drvenički Mjesni odbor, odavno sve o nasipanjima znaju.

“Sve je prijavljeno nadležnim službama u Gradu Trogiru, ali i sve druge institucije znaju: u splitskoj Lučkoj kapetaniji, u Županiji i slično”, govore predstavnici otočnih vlasti.

Prema riječima ljudi s Drvenika, taj prekrasni otok trogirskog akvatorija nerijetko napadaju divlji graditelji na razne načine, a Mjesni odbor s tim se ne može samostalno nositi, piše More.hr.

Komentari