NA BRANIKU GRADA Svima je postalo jasno da BBB ipak nisu tako loši dečki

Damjan Tadic / CROPIX

Tijekom pandemije koronavirusa, a onda i uslijed potresa, Bad Blue Boysi još jednom su pokazali koliko vole Zagreb, svoje sugrađane i dokazali  da ipak nisu loši dečki. Neumorno su volontirali i pozivali druge na akciju gdje god je to bilo potrebno. Sad je svima postalo jasno da oni nisu huligani nego čuvari Zagreba.

Lokalni dečko

Ima među Boysima informatičara, konobara, građevinara, pravnika, ali u toj navijačkoj skupini godinama djeluje i jedan političar koji ni po čemu nije tipičan. Riječ je o Mostovu saborskom zastupniku Marku Sladoljevu, zagrebačkom dečku i diplomiranom vjeroučitelju.

Sladoljev: U Hrvatskoj postoji agenda da neki mogu reći sve, a neki ne smiju ništa



“Uvijek sam u svojim javnim nastupima isticao da su navijači među prvima tu kada treba pomoći, tako je bilo kod poplava, požara, a tako je i sada. Selektivno stigmatiziranje navijača dolazi od politike, kojima oni smetaju, tribine su uvijek bile mjesta slobode i zato ne odgovaraju vlasti. I ovaj put su navijači pokazali da su tu kad je najpotrebnije i ne traže nikakvu zahvalnost za to, već samo da ih se zakonski tretira kao i druge građane”, objašnjava Sladoljev, koji je opisao kako se osjećao u nedjelju za vrijeme potresa i akcije Boysa u kojoj je i sam sudjelovao.

“Osjećao sam tugu dok smo automobilom kretali prema Petrovoj bolnici jer je moj grad bio razrušen. Kad smo stigli pred Petrovu i kad sam vidio kako navijači pomažu trudnicama, bolničkom osoblju, osjećao sam veliki ponos i radost što i sam pripadam toj skupini ljudi”, istaknuo je Sladoljev koji je u Bad Blue Boysima od ranog djetinjstva.

SVI DIJELE DIRLJIVE RIJEČI ‘ZLOČESTOG DEČKA’ Poznati BBB napisao nešto što zbog čega ih više nećete zvati huliganima

Veliki potencijal

“Zagreb ima puno više potencijala od onoga što sadašnja vlast nudi. Trenutno nije vrijeme ni za kakve kritike i trebamo se ujediniti zbog sadašnje situacije, a Most će uvijek, kao i dosad, biti žestoka oporba Bandiću i njegovu načinu upravljanja gradom. O tome nakon što prođu sve nedaće koje su nas zatekle. Most je sve svoje urede i ljude stavio na raspolaganje Civilnoj zaštiti i Gradu Zagrebu. Najveća boljka je netransparentno upravljanje novcem građana grada Zagreba, prenapuhane cijene u javnim nabavama, dodjeljivanje poslova podobnima, a ne sposobnima, loša prometna infrastruktura i problem s otpadom”, smatra Sladoljev, kojega smo zamolili da usporedi položaj i stanje u Dinamu danas s onim iz perioda Zdravka Mamića.

“Položaj današnjeg Dinama je bolji jer to pokazuju rezultati. Veća je simbioza između igrača i navijača jer im više gazda ne može narediti da ne pozdravljaju svoje navijače nakon utakmice. Bio sam na utakmici u Milanu i vidio sam da Dinamovi navijači opet dišu za svoj klub, a Zdravko Mamić je za mene završena priča. On je svojim bijegom sve pokazao”, oštar je naš sugovornik. Kako kaže, kod navijača mu se sviđa što su apolitični.

“Ja za njih nisam političar, nego i dalje onaj dečko iz kvarta. Znate, kvart vam je bolja anketa od bilo kakve agencije koja se bavi istraživanjem rejtinga. Ako vam oni nisu rekli da ste se promijenili, onda je to najbolji kompliment koji možete dobiti u politici”, rekao je ovaj mostovac za Dnevno.hr.

BAD BLUE BOYSI POMAŽU ZAGREBU Navijači Dinama spašavaju inkubatore iz rodilišta

Komentari