Na blagdan Svih svetih velik broj Vukovaraca pohodi groblja prisjećajući se svojih pokojnih

Ilustracija Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Groblja u Vukovaru na blagdan Svih svetih pohodi velik broj Vukovaraca prisjećajući se svojih pokojnih, a ove godine taj blagdan prolazi u ozračju nadolazeće 30. obljetnice vukovarskog stradanja u Domovinskom ratu.

Posebice je posjećeno Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata na kojem se pokapaju poginuli i umrli hrvatski branitelji i članovi njihovih obitelji. Brojni građani svijeće na tome groblju pale i kod 938 bijelih križeva koji simboliziraju toliki broj žrtava ekshumiranih s Novoga vukovarskog groblja, koje se nalazi uz Memorijalno groblje.

“Još uvijek je strašno iako je prošlo 30 godina od užasa koje smo preživjeli. Nadam se da naši unuci to neće nikada doživjeti – to vrijeme u kojem se izgubila svaka nada, da bi je opet pronašli, i vratili se na svoje”, kazala je Ruža Majdak koje je među stotinama građana na današnji dan pohodila Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata kako bi položila svijeće i zapalila svijeću na grobu dvojice bratića poginulih u obrani Vukovara 1991.

Od ranog jutra građani pohode i mjesto masovne grobnice na Ovčari, na kojem već nekoliko zadnjih dana pred Sve svete gori mnoštvo svijeća. Na tome mjestu su 1996. ekshumirani posmrtni ostaci 200 ljudi odvedenih 19. studenoga 1991. iz vukovarske Opće bolnice i ubijenih na Ovčari.



Komentari