MVEP: Osam hrvatskih državljana spašeno iz Afganistana

Foto: Screenshot Youtube/ZDFheute Nachrichten

Iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova (MVEP) su objavili kako je u ponedjeljak, 16. kolovoza realizirana repatrijacija osam hrvatskih državljana iz Afganistana.

Iz MVEP-a ističu kako je to ministarstvo u stalnom kontaktu s hrvatskim državljanima na terenu te u suradnji sa zemljama partnerima prati i koordinira odlazak ostalih hrvatskih državljana, koji se očekuje tijekom današnjeg i sljedećih dana.

“MVEP putem sustava Europske službe za vanjsko djelovanje razmjenjuje informacije s drugim državama članicama EU kako bi se osigurao koordinirani pristup u pružanju konzularne pomoći hrvatskim i drugim građanima EU. Diplomatsko-konzularna predstavništva RH, zajedno s Upravom za konzularne poslove MVEP-a, pruža sve potrebne informacije i pomoć pri povratku hrvatskih državljana svojim kućama. MVEP intenzivno radi na repatrijaciji preostalih hrvatskih državljana iz Afganistana. MVEP koristi prigodu zahvaliti ukrajinskim vlastima, koje su omogućile povratak hrvatskog državljana, kao i EU i međunarodnim partnerima koji pomažu pri repatrijaciji ostalih hrvatskih državljana iz Afganistana”, piše u priopćenju MVEP-a.Komentari