Bacio bombu na HEP-ovce jer su mu došli isključiti struju: ‘Ne bute vi mene’

Ilustracija Foto: MUP

Dvije osobe su ozlijeđene jutros oko 9.20 sati kada je na njih bacio eksplozivnu napravu muškarac u Ulici Jana Žiške u Pakracu.

Prema prvim informacijama s mjesta događaja, ozlijeđeni su djelatnici HEP-a stari 51 i 52 godine koji su vozilom Hitne pomoći prevezeni u pakračku bolnicu.

Dok se još uvijek utvrđuje njihovo zdravstveno stanje i čeka se kvalifikacija ozljeda, pakrački policajci su uhitili 71-godišnjeg umirovljenika koji se nakon nemilog događaja zaključao u kuću te su ga odveli na kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdile sve okolnosti nemilog događaja. Je li doista okidač za bacanje bombe bilo iskapčanje struje ili nešto drugo, još nije poznato.

“Nisam čula kad je eksplodiralo jer sam se vraćala iz trgovine, a po povratku u ulicu imala sam što vidjeti. Policija posvuda, radi se očevid, provjeravaju sve. Susjed je izgleda trebao ostati bez struje pa je djelatnike HEP-a ozlijedio. Ljudi u ovoj situaciji naprosto polude. Znali smo da ima problem s nekim režijama, ali nismo znali da mu je prijetilo isključivanje”, rekla je za Jutarnji jedna susjeda uhićenog muškarca.



Drugi mještanin otkriva da je prije eksplozije čuo viku i psovke, ali nije uspio razaznati tko galami i što točno osim rečenice: ‘Ne bute vi mene’, jer je bio u vrtu iza kuće.

Dvojica teško ozlijeđenih muškaraca vozilom Hitne pomoći prevezeni su u pakračku Opću bolnicu gdje se liječnici bore za njihov život, doznaje mojportal.hr.

Neslužbeno se doznaje da je jednom radniku HEP-a teško stradala glava i trbuh i njegovo je stanje izuzetno ozbiljno, dok je drugi dobio ozljede od šrapnela i stradao mu je bubnjić.

Komentari