MUP Srbije u priopćenju kritizirao izjave premijera Plenkovića

Premijer Andrej Plenković komentirao je tijek potrage za nestalim mladićem Matejem Perišem u Beogradu, istaknuvši da je u svakodnevnoj komunikaciji s ministarstvima, a da ona komuniciraju sa srpskim tijelima. Imam dojam da još zasad nemamo cjelinu slike o nestalom Perišu, rekao je. Iz MUP-a Srbije pozvali su premijera, kako navode na svojim službenim stranicama – da pokaže poštovanje prema obitelji nestalog i da svojim komentarima ne ometa pripadnike MUP-a u radu.

– Ono što me zanima kao hrvatskog predsjednika Vlade, a riječ je o hrvatskom državljaninu koji je za blagdane otišao u Beograd, jest da doznamo potpunu informaciju, poručio je te dodao i da osobno poznaje oca nestalog Periša te da izražava žaljenje zbog cijele situacije, rekao je premijer Andrej Plenković.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Povodom izjave hrvatskog premijera Ministarstvo unutrašnjih poslova poručuje da nije bitno što je rekao Aleksandar Vulin, ali što je rekao ministar policije Srbije, sumirajući dosadašnje rezultate istrage o nestanku M.P. je veoma bitno.



Svi policajci u Policijskoj upravi za grad Beograd, kao i pripadnici riječne jedinice, ronilaca Žandarmerije, UKP i svih drugih linija rada, ne pitajući za praznik ili radno vrijeme, daju sve od sebe da se nestanak razriješi i istina sazna. To bi radili za svako lјudsko biće i jedino što nas ne zanima je državlјanstvo ili nacija čovjeka za kojim tragamo.

Plenković nema poštovanja za trud srpske policije i to nas, na žalost, ne iznenađuje i ne čudi. Pozivamo gospodina Plenkovića da pokaže poštovanje prema obitelji nestalog i da svojim besmislenim komentarima o nestanku mladića, gosta Beograda, ne ometa pripadnike MUP-a u radu, stoji u priopćenju MUP-a Srbije.

Komentari