MUP POTVRDIO U potresu poginulo dijete. U sisačku bolnicu dovezeno je 20 ozlijeđenih, od kojih dvoje s težim ozljedama

Potres u Sisku/Marin Tironi/PIXSELL

Policija je potvrdila da je u razornom potresu s epicentrom kod Petrinje poginulo dijete, dok se podaci o broju ozlijeđenih i materijalnoj šteti tek očekuju.

Dijete, rođeno 2007. poginulo je u Petrinji, rekli su u MUP-u.

Neslužbeno se doznaje da je riječ o djevojčici.

Zasad je poznato da u potresu ima i ozlijeđenih, no zbirni podaci se tek očekuju, kao i podaci o materijalnoj šteti.



Prema snimkama s terena, ulice Petrinja su pune ruševina, veliki broj objekata je oštećen, a spasioci tragaju za preživjelima.

U sisačku bolnicu dovezeno je 20 ozlijeđenih, od kojih dvoje s težim ozlijedama, objavio je N1 pozivajući se na izvor u bolnici.

Silovit potres izazvao je oštećenja i na objektima u Zagrebu, ali zasad nema dojava o stradalim ljudima, izjavio je pročelnik Ured za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba Pavle Kalinić.

Razoran potres s epicentrom kod Petrinje koji se u 12,19 sati osjetio diljem Hrvatske bio jačine 6,2, izvijestila je Seizmološka služba, napominjući da se očekuju vreće materijalne štete.

“Intenzitet u epicentru ovog razornog potresa procijenjen je na VIII-IX stupnja EMS ljestvice. Potres se osjetio diljem Hrvatske. Očekuju se veće materijalne štete”, izvijestila je služba na Tewtteru.

Središte potresa koji je oko 12,20 sati zatresao Hrvatsku bio je 46 kilometara jugoistočno od Zagreba i devet kilometara zapadno, jugozapadno od Siska na području Petrinje, izvijestio je EMSC.

Potres magnitude 6,3 prema Richteru dogodio se nešto prije 12,20 sati na dubini od 10 kilometara, naveo je Euromediteranski seizmološki centar (EMSC).

Prema procijeni EMSC-a  potres je osjetilo šest milijuna ljudi.

Program opasnosti od potresa američkog Geološkog zavoda (USGS) pak je procijenio je da se potres u Hrvatskoj osjetio u Bosni i Hercegovini, Češkoj, Njemačkoj, Mađarskoj, Italiji, Crnoj gori, Rumunjskoj, Slovačkoj, Sloveniji, Srbiji i Austriji.

Komentari