Mrsić: Plenković za Bandića primjenjuje njegovu poznatu taktiku čekanja, da se stvari ‘same srede’

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Grupa Zagrebački holding je za prvih šest mjeseci u ovoj godini zabilježila gubitak oko 140 milijuna kuna, a može se očekivati da će se takav trend nastaviti i do kraja godine. U objavljenom konsolidiranom nerevidiranom financijskom izvješću bode oči i porast troškova osoblja za čak 63 milijuna kuna, a ukupno ti troškovi iznose 599 milijuna kuna.

“Skrivanje Bandićevog lošeg upravljanja iza korone i potresa dok sustavno raste broj zaposlenih u Grupi i ostalim gradskim institucijama je očiti primjer daljnjih uhljebljivanja. Cilj im je očit da se i na sljedećim lokalnim izborima održi ista političko-šurjačka nomenklatura“, poručio je Mirando Mrsić, predsjednik Demokrata.

Grad je u problemima zbog dubokih privatnih interesa koja su se financirala i zaduživanjem, ili u slučaju holdinga izdavanjem obveznica na Londonskoj burzi prije 13 godina u iznosu od 300 milijuna eura. Ti su se novci, umjesto na obnovu vodovodne i širenja plinske mreže potrošili na sanaciju tekućih rashoda proračuna, a znamo da dobar dio tog novca odlazi na privatne račune kroz razne ‘projekte’, spomenike i fontane. Mrsić je kazao kako su primjeri lošeg upravljanja i korupcije u Bandićevim redovima očiti. Pravni proces protiv Bandića simptomatično stoji na mjestu, naveo je. Očito ni HDZ-u ne odgovara da se Bandić procesuira jer su im prsti duboko umočeni u zagrebački pekmez, novce Zagrepčanki i Zagrepčana.

“Plenković za Bandića primjenjuje njegovu poznatu taktiku čekanja, da se stvari ‘same srede’, jer mu nije u interesu kažnjavanje korupcije. Čekat će da Bandić potone na izborima, a hoće primarno zbog odnosa spram građanki i građana nakon razornog potresa“, zaključio je Mrsić.



Komentari