Mrsić: Osuđujem ovo ljigavo dodvoravanje Miroslava Škore krajnjoj desnici

Boris Kovacev / CROPIX

Nakon što je Demokratski pokret na čelu s Miroslavom Škorom podržao istraživače i znanstvenike u ideji otkrivanja prave istine o Jasenovcu, predsjednik Demokrata Mirando Mrsić u odgovoru Škori poručuje da se nemamo kome opravdavati i da je antifašistički pokret pobijedio nad zlom.

Domovinski pokret podržava istraživače koji žele saznati pravu istinu o Jasenovcu

“Danas se navršava 75 godina od proboja iz ustaškog logora Jasenovac, logora koji je usmrtio preko 83 tisuće žrtava koje su ubijene samo zato što su bile druge i drugačije. Imenom i prezimenom su žrtve navedene u Memorijalnom centru Jasenovac.



Pozivanje Miroslava Škore, Suverenista i ostalih tvrdih desničara da se sazna ‘prava istina’ pod krinkom da se trebamo opravdavati Vučiću i njegovoj ekipi je vrijeđanje zdravog razuma i povijesnih činjenica. Škoro se poziva na predsjednika Tuđmana kojem je prema njegovom navodu ‘nedostajalo hrabrosti’ da ispita pravu povijest oko Jasenovca. Tuđman je pripadao antifašističkom pokretu i znao je koliko je zlo napravljeno u Jasenovcu. Skrivajući se iza Tuđmana, Škoro namjerno izostavlja činjenicu da je Hrvatska nastala na antifašističkom pokretu i da su nam međunarodne granice početkom 90. potvrđene takve kakve su izborene u NOB-u”, piše u odgovoru Škori.

Antifašistički pokret pobijedilo zlo

“Zahvaljujući upravo antifašističkom pokretu, s Hrvatske nije potrebno skidati nikakvu ljagu jer je prije 75 godina antifašistički pokret pobijedio nad zlom koje je odgovorno za ubojstvo preko 83 tisuća nevinih u Jasenovcu, a ne smijemo zaboraviti ni Danicu, Pag, Molat, Rab i ostale logore.

Mi pripadamo pobjednicima i to u našem Ustavu jasno piše. Zato osuđujem ovo ljigavo dodvoravanje Miroslava Škore krajnjoj desnici koji pod izlikom ‘prave istine’ želi prekopavati Jasenovac nadajući se da je Sava odnosila žrtve Jasenovca uzvodno kao u dokumentarcu Jakova Sedlara. Mi smo pobjednici u II. svjetskom ratu! Jasenovac je sramota i nemamo se kome opravdavati”, stoji u priopćenju koje potpisuje Mrsić.

Komentari