Mrak-Traitaš: Milan Bandić uspio je grad s najvećim proračunom i prirezom u Hrvatskoj konačno dokrajčiti i otjerati u bankrot

Cropix

Predsjednica GLAS-a Anka Mrak-Taritaš ocijenila je u srijedu da je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić uspio grad s najvećim proračunom i prirezom u Hrvatskoj konačno dokrajčiti i otjerati u bankrot.

“Zagreb ima 60 posto veći proračun po stanovniku od ostatka Hrvatske, ali ovaj rastrošni pajac koji je mislio da može raditi što hoće, uspio ga je otjerati u bankrot – prije svake male općine ili grada”, izjavila je Mrak-Taritaš.

Ocijenila je da su mjere privremene obustave izvršavanja gradskog proračuna, koje potpisuje Bandić, objava bankrota Zagreba, dok drugi gradovi predstavljaju mjere za pomoć svojim gospodarstvima. Također smatra i da su na naplatu došli svi Bandićevi “loši poslovi i katastrofalne odluke”.

“Prenapuhane cijene za svaki i najmanji poslić u gradu i novac koji odlazi tko zna gdje, njegovi kumovi i partneri, zapošljavanja bez kriterija, kraja i konca, kupovanje birača mjerama kao što je roditelj odgojitelj – omča oko vrata Zagreba se zategnula”, upozorila je Mrak-Taritaš.



Podsjetila je da su i Državna revizija i sama zagrebačka pročelnica za financije već dulje vrijeme upozoravali na neodrživost gradskih financija i potrebu brzih i ozbiljnih promjena, ali da za njih nije bilo sluha, kao ni za GLAS-ove prijedloge u Gradskoj skupštini.

GLAS je još prije koronavirusa i potresa uputio zahtjev da se predstavi detaljno financijsko izvješće grada, s planom suočavanja s dugovima jer je, ističe Mrak-Taritaš, bilo jasno kako stvari stoje.

“Ne smijemo sada dopustiti Bandiću da se izvlači na ta dva događaja. Za financije Grada Zagreba Milan Bandić je bio puno veća šteta i od korone i od potresa”, poručila je.

Godine upravljanja ovog katastrofalno lošeg gradonačelnika, tvrdi, s promašenim ulaganjima i odlukama, novcem koji curi na sve strane, a bez trunke pametnog planiranja ili razvoja, došle su na naplatu u najgori mogući trenutak.

Mrak-Taritaš očekuje da je sljedeća žrtva koja će pasti Zagrebački holding jer “Holding i Grad ionako funkcioniraju kao spojene posude – stalno se pretače iz jedne u drugu, a kod tog pretakanja iscurile su milijarde”.

Komentari