MRAK TARITAŠ: Proces obnove potresom pogođenih područja se mora ubrzati

Anka Mrak Taritaš Foto: Davor Pongracic / CROPIX

Predsjednica Glasa Anka Mrak Taritaš ocijenila je u četvrtak kako ministar graditeljstva Ivana Paladina nastavlja u komičarskom tonu svojom izjavom danas u Opatiji da do ljeta očekuje otvaranje 200 do 300 gradilišta konstrukcijske obnove i gradnje zamjenskih objekata.

– Resorni ministar Paladina konačno se u medijima pojavio na temu obnove, a ne da bi objašnjavao svoje afere. Međutim, s obzirom na ono što smo opet čuli, bolje bi bilo da nije, stoji u priopćenju Glasa.

Dodaje da Paladina nastavlja u komičarskom tonu, kao nekad i šef Fonda za obnovu Damir Vanđelić, tri i pol mjeseca nakon preuzimanja resora obavještavati da nije zadovoljan obnovom i tempom kojim ide.

Mrak Taritaš osvrnula se na izjavu ministra Paladine u Opatiji koji je kazao da se proces obnove potresom pogođenih područja mora ubrzati te da do kraja ljeta očekuje otvaranje od 200 do 300 gradilišta konstrukcijske obnove i gradnje zamjenskih objekata.– Hvala ministru na opservaciji, moram ga obavijestiti da nitko nije zadovoljan. I onda opet nastavlja s očekivanjima o tome kad bi trebala i mogla biti otvorena gradilišta. Dakle, ne kad bi nešto moglo biti završeno i koji je za to plan i detaljan hodogram aktivnosti koje se misle poduzeti. Samo ministrova očekivanja, navodi se u priopćenju.

Mrak Taritaš dodaje da bez obzira na to što ministra očekuje, od njega i Vlade više nitko ne očekuje ništa te im je poručila da im je bolje da do kraja mandata šute, kao i da obnovu ni ne spominju “jer sebe samo sramote, a građane maltretiraju”.

Komentari