Mrak Taritaš: Posebna je sramota i žalost što HDZ-ova Vlada ne reagira na pokušaje povezivanja Domovinskog rata s fašizmom

Marko Todorov / CROPIX

“Ako već nije bio u stanju (ili nije htio) spriječiti ovaj incident, premijer Plenković morao je odmah reagirati i pobrinuti se da se iz programa obilježavanja uklone svi simboli fašističke NDH”, reagirala je na društvenim mrežama predsjednica Glasa Anka Mrak Taritaš na odlazak predsjednika Zorana Milanovića s obilježavanja akcije Maslenica. 

“Pod tim su simbolima počinjeni najstrašniji zločini u povijesti čovječanstva i nijedna pristojna država ne bi dozvolila da se pojavljuju u njezinom javnom prostoru, a kamoli da se promoviraju na službenim državnim događajima”,nastavila je saborska zastupica.

Dodala je kako je posebna je sramota i žalost što HDZ-ova Vlada uporno žmiri i ne reagira na pokušaje povezivanja Domovinskog rata s fašizmom.

“Sve dok obljetnice budu napuštali predsjednik Republike i generali, a ostajali sramotni simboli nacističke satelitske države, Hrvatska ne može i neće biti normalna zemlja”, napisao je Anka Mrak Taritaš na Facebooku.



Podsjetimo, predsjednik Republike Zoran Milanović otkazao je u petak sudjelovanje u programu obilježavanja 28. obljetnice VRO “Maslenica ’93.” u Zadru nakon što je doznao da su u protokolu obilježavanja i dvije osobe koje na sebi imaju odjeću s ustaškim obilježjima.

Komentari