MRAK TARITAŠ: Gori požar, a Vlada ima lončić vode za gašenje, oporba će ići sa različitim modelima kako prisiliti Vladu da radi

Saborska oporba, koja se u ponedjeljak sastala kako bi razgovarala o prijedlogu Mostove interpelacije o radu Vlade vezano za rastuće cijene energenata, poručila je kako taj prijedlog treba doraditi te kako Vlada kasni s mjerama za obuzdavanje inflatornog udara.

Anka Mrak Taritaš (Glas) Vladu proziva da voli probleme stavljati pod tepih, podsjeća da su druge zemlje problem rasta cijena energenata krenule rješavati još jesenas. Mi smo došli do veljače, vidjet ćemo što će Vlada predložiti, no mislimo da još niz stvari treba doraditi, oporba će ići sa različitim modelima kako prisiliti Vladu da radi, najavila je.

Kad je riječ o Mostovu prijedlogu, kaže da ga treba doraditi i onda pokazati da oporba radi, da ima ideje, da zna kako treba raditi. Suglasna je da Vlada kasni sa mjerama, da je trebala smanjiti PDV na plin i električnu energiju, već osigurati vaučere za socijalno ugrožene.

– Gori požar, a Vlada ima lončić vode za gašenje, slikovita je bila zastupnica koja poručuje da Vlada treba predložiti dugoročne mjere.



Komentari