Možemo: U Saboru ćemo ‘Za dom spremni’ zakonom zabraniti

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Suci Visokog prekršajnajnog suda donijeli su odluku da poklič “Za dom spremni” na početku pjesme “Bojna Čavoglave” pjevača Marka Perkovića Thompsona nije prekršaj. Cijeli dan ne prestaju stizati reakcije na navedenu odluku Vrhovnog suda.

Na svojoj Facebook stranici o spornom pozdravu oglasila se i stranka Možemo!.

“Ustavni sud je već četiri puta odlučio da pozdrav “Za dom spremni” nije u skladu s Ustavom Republike Hrvatske. U Saboru ćemo “Za dom spremni” zakonom zabraniti, ali i osigurati da ostali sudovi poštuju odluke Ustavnog suda”, napisali su na svojoj Facebook stranici.

 



Podsjetimo, Visoki prekršajni sud danas je na općoj sjednici svih sudaca zauzeo pravno stajalište o tome je li poklič “Za dom spremni” na početku pjesme “Bojna Čavoglave” Marka Perkovića Thompsona prekršaj protiv javnog reda i mira ili nije.

Nakon provedene rasprave, sa 4 glasa za, 15 protiv i 1 suzdržanim, odlučeno je da se opisano postupanje u konkretnom predmetu ne može podvesti pod zakonski opis prekršaja iz čl. 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te da je pravilna odluka ovog suda broj Jž-2747/2018 od 2. listopada 2019.”, priopćila je glasnogovornica Visokog prekršajnog suda Republike Hrvatske, Gordana Korotaj.

Komentari