Motociklist napravio veći broj prekršaja, čeka ga optužni prijedlog

Zeljko Hajdinjak / CROPIX/ilustracija

Splitska policija priopćila je u petak navečer da je dovršila kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjakom za kojeg su utvrdili da je vozeći motocikl napravio veći broj prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a čeka ga i optužni prijedlog zbog javnog reda i mira.

Utvrdili su da je 20. rujna upravljajući motociklom na državnoj cesti pretjecao u nepreglednom zavoju, te prekoračio brzinu u naseljenom mjestu. Uz to je 16. listopada vozeći motocikl po Splitu prekoračio brzinu u naseljenom mjestu i prošao kroz crveno svjetlo.

Od 25-godišnjaka je tijekom kriminalističkog istraživanja privremeno oduzet motocikl, a uz optužni prijedlog je danas doveden na nadležni Općinski prekršajni sud u Splitu.

“Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je i da je u tri navrata svojim ponašanjem ostvario obilježja prekršaja protiv javnog reda i mira jer je u noćnim satima na području Splita stvarao buku povećanjem broja okretaja motocikla u mjestu. Time je ometao mir građana zbog čega će protiv njega biti podnesen optužni prijedlog zbog postojanja sumnje u počinjenje prekršaja iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira”, ističu u policiji.



Najavili su i da se kriminalističko istraživanje u tom slučaju nastavlja.

Komentari