Mostarskoj školi koja nerijetko kači ratne zastave Armije u Kosači smeta zastava hrvatskog naroda u BiH

Mostarska Srednja elektrotehnička škola otvoreno širi međunacionalni razdor nazivajući zastavu hrvatskog naroda u BiH “zastavom paratvorevine Herceg Bosne”.

Srednja elektrotehnička škola Mostar, koja nastavu izvodi na bošnjačkom jeziku, otkazala je obilježavanje “Dana državnosti BiH” koje se u četvrtak trebalo održati u Hrvatskom domu herceg Stjepan Kosača i to zbog činjenice da je u Kosači izvješena zastava hrvatskog naroda u BiH, piše Dnevnik.ba.

Pored toga što voditeljima ove škole smeta zastava hrvatskog naroda u BiH, tu su zastavo maliciozno nazvali “zastavom paratvorevine Herceg Bosne”. K tomu, u svojoj objavi na društvenim mrežama (ne)namjerno su iz naziva Kosače “ispustili” navesti kako je riječ o “Hrvatskom domu herceg Stjepan Kosača” kako mu glasi puno ime.

“Otkazana je manifestacija povodom obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine u Domu ‘Herceg Stjepan Kosača’ zbog neispunjenja zahtjeva od strane organizatora (uklanjanje obilježja paratvorevina Herceg Bosna). Manifestacija “Jedna si jedina Bosna i Hercegovina” bit će održana u Narodnom pozorištu Mostar u skladu s epidemiološkim mjerama u istom terminu”, navedeno je u objavi ove srednje škole.Riječ je o očevidnom primjeru odgajanja djece u duhu međunacionalnog razdora u kojem se ne priznaje nacionalni identitet onog drugog i koji jamči mračnu budućnost Bosni i Hercegovini.

Ne želimo ni zamisliti kako je djeci hrvatske nacionalnosti pohađati ovu školu.

Komentari