Molio građane pomoć za bolesnu suprugu i onda prokockao novac: Kada bi ona i djeca otišli spavati, ja sam uplaćivao novac na on-line kladionice

Dino Ljutić, čovjek koji je godinama molilo građane za pomoć u obliku novčane donacije za liječenje teško bolesne supruge, uhićen je krajem 2020. godine zbog prevare i krađe novca. 

Prikupljenih donacija bilo je više od 3,1 milijun kuna, a policija sumnja da je većinu novca potrošio u online kladionicama.

Iako je njegova supruga doista oboljela od karcinom dojke s metastazama na kralježnici još 2017. godine, a Ljutić akciju za pomoć pokrenuo u 2018., prema kaznenoj prijavi sva je donirana sredstva prikupljena od 2019. do 2020. godine prebacivao na svoje privatne račune.

Policija ističe kako su ga otkrile bankovne transakcije, ali Ljutić je nakon uhićenja negirao optužbe, iako je priznao ovisnost o klađenju, piše Telegram.



“Pola godine nakon što mi se supruga razboljela počeo sam kockati. Bila mi je to neka vrsta ispušnog ventila u tim teškim trenucima koji su nas zadesili. Kada bi supruga i djeca otišli spavati, ja sam uplaćivao novac na on-line kladionice”, izjavio je.

Komentari