Mlinarić prozvao Crkvu: Zašto čelnici moje vjere šute? Godinama se vode krive politike, a tek rijetki svećenici skupe snage i progovore

Stipo Mlinarić Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Saborski zastupnik Domovinskog pokreta Stipo Mlinarić Ćipe komentirao je demografsko stanje u Hrvatskoj i prozvao Crkvu zato jer šuti po tome pitanju. 

Objavu prenosimo u cijelosti:

“Nekidan mi je bio rođendan i hvala svima koji su mi čestitali. Iako sam rođen u lipnju, roditelji su mi dali ime po prvom mučeniku naše vjere, svetom Stjepanu. Iskreno, rođendan baš i ne slavim, jer sam rođen dva puta.

Moj drugi rođendan je 14. kolovoza kad su me pustili iz srpskog logora i zato slavim imendan i drago mi je da se zovem po čovjeku koji je imao hrabrosti izreći što misli i podnijeti žrtvu zbog tog svog izgovorenog mišljenja. Rekao bi da su mi pogodili karakter dajući mi ime jer oduvijek volim reći što mislim.



Iako govore da je šutnja zlato i da je šutjeti mudro, za mene je šutnja puno puta bježanje od stvarnosti i odgovornosti, jer kad šutiš, manje te poslije boli glava. Čim nešto izgovoriš, posebice istinu, ulaziš u ono što se događa oko tebe, zauzimaš stav. Šutnja znači odobravanje. Kao kad učiš voziti auto, pa dok instruktor šuti, voziš samo pravo. Znači sve je dobro i samo tako nastavi.

Nisam šutio kao dijete, nisam šutio u ratu, ne šutim ni danas u Hrvatskom saboru. Volim ovu našu zemlju, a ljubav često traži patnju i žrtvu. Prava ljubav ne voli šutnju. U pravoj se ljubavi izgovara sve. I dobro i loše. To sam naučio još kao mali.

Vjera kojoj pripadam je sazdana na grmljavini proroka i ljubavi mučenika. Naša vjera nije sazdana na šutnji, sazdana je na riječi. I onda se pitam, kako to da, iako sve ukazuje da srljamo u demografsku i svekoliku propast, čelnici moje vjere šute? Nestaju nam ljudi, obitelji, sela i gradovi i sve smo manji kao narod.

Godinama se vode krive politike i biraju krivi ljudi, a tek rijetki svećenici skupe snage i progovore o tužnoj stvarnosti. Znam, valja spašavati duše, ali nestade nam hrvatski čovjek koji je željan grmljavine riječi svojih pastira. Onih pastira koji su u prošlosti znali povesti narod pred zulumom i lošim politikama, zaštiti ga i spasiti od nestajanja. Gdje su nestali ti naši pastiri? Gdje su nestali ljudi spremni na mučeništvo i žrtvu? Gdje nestala ljubav prema Hrvatskoj? Zašto je zavladala šutnja?”, napisao je na Facebooku.

Komentari