Mlinarić: Preko tri tisuće branitelja počinilo samoubojstvo radi politika kakve se već desetljećima kroje u Banskim dvorima

Srdjan Vrancic / CROPIX

Saborski zastupnik Domovinskog pokreta Stipo Mlinarić Ćipe u Hrvatskom saboru govorio je o problemu samoubojstva hrvatskih branitelja.

“Među svih temama kojima se ovaj saziv sabora baviti za svoga mandata, želim istaknuti jednu koju smatram jako važnom. Riječ je o 3.100 branitelja koji su sebi oduzeli život radi politika kakve se već desetljećima upravo ovdje ozakonjuju, a kroje u Banskim dvorima. Dakle, nije se ubilo desetak njih, niti pedeset, niti sto, nego se 3.100 branitelja kojima je politika hrvatskih vlasti bila do te mjere nepodnošljiva da su digli ruku na sebe. Tih 3.100 branitelja preživjelo je granate, bombe, metke i logore, velikosrpsku agresiju i rat, ali nisu mogli preživjeti ovakav mir. Bili su jači od strahota rata, ali nisu se mogli nositi sa strahotama mira”, poručio je Stipo Mlinarić Ćipe.

Zastupnik Domovinskog pokreta rekao je kako je siguran da svatko od branitelja poznaje barem jednoga svog suborca koji je sebi oduzeo život.

”Svjesni smo da to čine isključivo radi politike koju su doživljavali izdajničkom i antihrvatskom, ali ne samo oni nego i 400 tisuća njihovih suboraca jednako tako nisu zadovoljni ni s ovim mirom kakav sada kroji aktualna vlast”, rekao je Mlinarić.



Ubila nam se cijela jedna brigada elitnih vojnika! Zašto?

“Koliko je političara i naših tajkuna kao i kvazi menadžera koji su devedesetih u pretvorbi i privatizaciji kupili jeftino tvornice, izvršilo suicid? Dvostruko je veći broj branitelja koji su sebi oduzeli život, nego što je političara koji su prošli kroz ovaj sabor od samostalne Hrvatske. Ubila nam se cijela jedna brigada elitnih vojnika! Zašto?! Je li se ikada ovaj visoki dom sastao i raspravljao o tome? Je li pokušao donijeti temeljite mjere kako bi se spriječio zastrašujući broj suicida u populaciji koja je najzaslužnija za državu Hrvatsku”, upitao je Mlinarić.

Mlinarić je komentirao kako je u Saboru doneseno više zakona koje javnost percipira kao privilegiranje braniteljske populacije, dok se istovremeno u raspravama i brojnim aktima omalovažava ono što im je najsvetije, Domovinu.

“Braniteljska čast i ponos se ne može kupiti beneficijama i novcem. Oni traže poštenu nacionalnu politiku na čvrstim temeljima domoljublja. Upravo to poručuje njih 3.1000 svojim činom”, jasan je bio Mlinarić.

Poručio je kako se boji da će vladajuća koalicija HDZ-a i SDSS-a pod krinkom pomirbe donijeti nove štetne zakone koje će branitelji protumačiti kao izdaju nacionalnih interesa i uzrokovati nova nepremostiva razočaranja branitelja kojima je Hrvatska sve.

“Stoga, u njihovo ime apeliram i molim: Gospodo iz HDZ-a, ne donosite i ne pripremajte zakone koji idu protiv osjećaja branitelja. Najprije ih usuglasite s onima koji su bili spremni umrijeti za Domovinu, pa tek onda sa svojim koalicijskim partnerima. Budete li činili protivno tome, vi ćete biti ti čiji će prst biti na okidaču oružja usmjerenog na branitelje”, zaključio je Mlinarić.

Komentari