Mladiću koji je usmrtio osječkog glumca Acu Bogdanovića sedam i pol godina zatvora: Ovo je ubojstvo, trebao je dobiti 15 godina

Foto: Ivan Peric / CROPIX

Nepravomoćnom presudom na Sudu u Osijeku Branislav Smiljanić dobio je sedam i pol godina zatvora i pet godina zabrane upravljanja vozilom, nakon što je u prosincu prošle godine u Osijeku bez vozačke dozvole na zebri pregazio glumca Aleksandra Bogdanovića.

Bogdanovićeva udovica Sena Krupić ogorčena je zbog kazne.

“Branislav Smiljanić nije dobio za ponašanje, nego za ubojstvo sedam godina i šest mjeseci. Tereti ga se za dva kaznena djela: izazivanje prometne nesreće sa smrtnim ishodom našeg Aleksandra. Minimalna kazna je tri, maksimalna je 15 godina.

Taj dečko je napravio apsolutno sve da dobije maksimalnu kaznu. Vožnja bez vozačke dozvole, upravljanje autima četiri godine, prekoračenje brzine, ubojstvo u suprotnom traku, ne znam što bi više netko morao napraviti da dobije maksimalnu kaznu od 15 godina. Tako da se s ovom kaznom uopće neću složiti, s obzirom na to da smo mi kažnjeni s njegove strane za cijeli život”, izjavila je Bogadanovićeva udovica nakon presude.


Branislav Smiljanić (23) u četvrtak je na osječkom Županijskom sudu priznao optužbe.

Tužiteljstvo je Smiljanića teretilo da je 21. prosinca 2019. u Osijeku izazvao prometnu nesreću, iako je bio svjestan da nema potrebno znanje i vještine, a ni važeću vozačku dozvolu te da uslijed toga može ugroziti druge sudionike u prometu.

Optužen je da je osobni automobil vozio brzinom od oko 64 kilometra na sat, što je 14 kilometara brže od ograničenja na tom dijelu ceste te da dolaskom do raskrižja s kolnikom Vijenca Ivana Meštrovića prednjim dijelom vozila udario 45-godišnjeg Bogdanovića, koji je prelazio preko vidno obilježenog pješačkog prijelaza.

Potom se udaljio s mjesta nesreće a da ozlijeđenom Bogdanoviću nije pružio pomoć te o nesreći obavijestio hitnu pomoć ili policiju.

Glumac Bogdanović u nesreći je zadobio višestruke teške tjelesne ozljede od kojih je, unatoč intenzivnom liječenju, umro 25. prosinca 2019. u KBC-u Osijek.

Komentari