Mladić skretao bez prethodnih provjera pa naletio na pijanog motociklista koji je pretjecao kolonu

Photo: Zeljko Hladika/Pixsell

Mladić (24) skrenuo je ulijevo na Zagrebačkoj cesti s namjerom da se parkira prilikom čega je naletio na pijanog 52-godišnjeg vozača motocikla.

Prilikom isključivanja iz prometa mladić nije izveo potrebne provjere, a motociklist osim što je bio u pijanom stanju s izmjerenih 1,53 promila, nepropisno je pretjecao kolonu vozila vozeći u suprotnom smjeru.

Prilikom nesreće motociklist je teško ozlijeđen te se nalazi u KB Sestre milosrdnice.

“Jučer. 8. kolovoza oko 20 sati, 24-godišnjak je upravljao osobnim automobilom marke Peugot 307 zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Zagrebačkom cestom u smjeru sjeveroistoka.



Dolaskom do kućnog broja 124 skretao je ulijevo u smjeru zapada prema kolnom ulazu s namjerom parkiranja u dvorišnom prostoru, a da se prethodno nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu i tada je na njega naletio motocikl marke Yamaha tracer zagrebačkih registarskih oznaka kojim je pod utjecajem alkohola (1,53 g/kg) upravljao 52-godišnjak, a kretao se Zagrebačkom cestom u istom smjeru iza 24-godišnjaka.

Motocikl kojim je upravljao 52-godišnjak je u trenutku nesreće, na dijelu kolnika gdje je vidno ucrtan obilježeni pješački prijelaz, skrenuo ulijevo na dio kolnika koji je namijenjen za promet vozila iz suprotnog smjera po kojoj je nepropisno pretjecao kolonu vozila.

U prometnoj nesreći teške je ozlijeđen 52-godišnjak kojemu je liječnička pomoć pružena u KB Sestre milosrdnice”, stoji u priopćenju PU Zagrebačke.

Komentari