Mladi pripadnik ATJ Lučko preminuo na pripremama: ‘Bio je otac dvoje male djece, specijalcima se nedavno priključio’

Goran Mehkek / CROPIX

Jutros je u bolnici Sveti Duh u Zagrebu preminuo mladi pripadnik (30) Antiterorističke postrojbe Lučko, a MUP trenutačno utvrđuje sve okolnosti ovoga nesretnog događaja.

Zajedno s njim, u bolnicu je doveden još jedan pripadnik ATJ Lučko kojem je također pozlilo, no izvan je životne opasnosti.

Pozlilo im na trčanju, jedan preminuo
“Neposredno prije dovršetka treninga trčanja, nešto prije 15 sati jedan pripadnik se požalio na slabost, da bi nedugo nakon toga pozlilo i drugom pripadniku. Prvu medicinsku pomoć pružio im je medicinski tim ATJ Lučko, a potom su prevezeni u Kliničku bolnicu Sveti Duh gdje su hospitalizirani”, kažu iz MUP-a.

Nastradali specijalci bili u grupi od trideset policajaca koji su počeli pripreme za budući selekcijski postupak, a pripadniku koji je preminuo pozlilo je kada je s ostalim kolegama trčao na nasipu.



Očevid i obdukcija u tijeku
“Antiteroristička jedinica Lučko započela je u ponedjeljak, 5. rujna s provedbom temeljne tjelesne pripreme za 29 svojih pripadnika u kompleksu baze Antiterorističke jedinice Lučko u Zagrebu.

Navedena obuka uobičajeni je postupak i održava se prilikom svakog prijema novih članova, a prije obuke kandidati prolaze A kategoriju liječničkog pregleda koji obuhvaća detaljan tjelesni i psihički pregled za obavljanje najsloženijih poslova policijskih službenika te moraju dati suglasnost za provedbu temeljne sigurnosne provjere. Radi se o najdetaljnijem pregledu koji prolaze pripadnici specijalnih i interventnih postrojbi, policijski ronioci, pripadnici protueksplozijskih službi te pripadnici koji pružaju osobnu zaštitu”, pojašnjava se u priopćenju MUP-a.

Mrtvo tijelo prevezeno je na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku zbog provođenja obdukcije, a policija će, s ciljem utvrđivanja svih činjenica i okolnosti stradavanja, poduzeti mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

Prema neslužbenim informacijama riječ o 30-godišnjaku s područja Zaprešića koji je bio otac dvoje djece. U ATJ se nedavno priključio, s još 30-ak kolega dobio je privremeno rješenje o prijmu na šest mjeseci, prenosi Dnevno.

 

Komentari