Mladi francuski plivač bio je zadavljen. Ubojica je njegovo mrtvo tijelo odnio u šumu, polio benzinom i zapalio

Ubijen je na nepoznatom mjestu, a onda ga je netko donio na livadu u šumi kod Gornjeg Jelenja do koje vodi samo šumski put kojim prolaze tek vozila Hrvatskih šuma ili rijetkih namjernika.

Za policiju je još uvijek zagonetka tko je i zašto ubio Eliota Charleta, 24-godišnjeg francuskog plivača rođenog 14. ožujka 1996. godine. Egzekutor je njegovo tijelo zapalio benzinom nadajući se da će izgorjeti, ali na njegovu nesreću tijelo je bilo samo djelomično karbonizirano i riječka policija ga je u suradnji s Europolom uspjela identificirati. Ono što ni policija zasad ne otkriva je da je mladić zadavljen, što su ustanovili na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku riječkog Medicinskog fakulteta, gdje se tijelo još uvijek vodi pod nepoznatim identitetom.

S obzirom na to da je tijelo nađeno na migrantskoj ruti, pojavile su se pretpostavke da bi se moglo raditi o obračunu krijumčara ljudi, ali zasad nema odgovora na pitanje što bi to mladog francuskog plivača uvuklo u međunarodni lanac krijumčarenja ljudi. Međutim, činjenica da je Francuz ubijen na nekom drugom mjestu možda i ne ide u prilog tvrdnji da se radi o nekom obračunu vezanom uz posao s migrantima.

Nepoznat motiv

Prema nalazu obdukcije, bio je zadavljen, a zatim je tijelo dovezeno na livadu i zapaljeno. Najvjerojatnije se egzekutoru žurilo jer nije računao da će neke nepredviđene okolnosti dovesti do toga da izgori samo donji dio tijela. Da je kojim slučajem tijelo bilo potpuno karbonizirano, patolozi bi vjerojatno vrlo teško otkrili uzrok nastanka smrtonosnih ozljeda i bilo bi im otežano utvrđivanje identiteta.

Osim tijela Eliota Charleta, u Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku je i tijelo još jednog francuskog državljanina, koji je preminuo 2. ili 3. ožujka ove godine i čije je tijelo nađeno u šumi na predjelu Drenove. Već se počelo raspadati, a radi se o Pascalu Davidu Catayeu (41), grafičaru iz Nice, kraj kojeg je nađena i torba s flomasterima.

Komentari